Deel dit artikel
-

Vente Privée breidt uit naar Amerika

De Franse online winkelclub Vente Privée detailleert donderdag zijn plannen om de Amerikaanse markt te betreden.

Persbureau AFP weet dat Vente Privée of zelfstandig of met een partner een filiaal gaat openen in de Verenigde Staten. Het Franse bedrijf verkoopt tegen grote kortingen courante mode-artikelen. De aanbiedingen gelden steeds voor korte tijd.

Vente Privée geldt in Europa als het eerste bedrijf dat dit soort flash sales op grote schaal uitvoert. De onderneming is actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië en wil ook een Nederlands filiaal openen.

Naar verwachting zal dit jaar een omzet van 1 miljard euro worden gerealiseerd. Over 2010 kwam de verkoopsom 19 procent hoger uit dan in 2009 met een totaal van 810 miljoen euro.

Vente Privées oprichter Jacques-Antoine Granjon (foto) vertelt donderdag aan de markt hoe het in Amerika wil opereren.

Hij kan de activiteiten zelfstandig opzetten of met een partner. Dat kan betekenen dat het investeert in een lokale concurrent als Gilt Groupe, dat 138 miljoen dollar groeigeld zoekt. Even goed, zouden de Fransen RueLaLa kunnen overnemen. Die onderneming wordt afgestoten omdat het via een overname onderdeel van Ebay werd, op zijn beurt al een flash sale-site in huis heeft in de vorm van Brands4friends. Ook gekocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond