Deel dit artikel
-

Verdediging top Klarna deed ook DSK, Tupac en Puff Daddy

De gearresteerde directeuren van betaaldienst Klarna trekken alle registers open om maar niet te hoeven brommen. Ze hebben peperdure advocaten ingehuurd die eerder onder meer Dominique Strauss-Kahn, Tupac en Puff Daddy verdedigden.

Afgelopen vrijdag werden Klarna’s mede-oprichter Niklas Adalberth en de eveneens Zweedse Jens Saltin voorgeleid. Saltin is bedrijfsleider van de Nederlandse afdeling van de online facturatiedienst. Het twee wordt ervan verdacht een negentienjarige Texaanse dame sexueel onheus te hebben bejegend.

Saltin en Adalbert ontkennen de ontijgingen en zetten grof geschut in voor de rechtbank.

Saltins advocaat is Michael Bachner. Hij is gespecialiseerd in het verdedigen van onder meer white collar crimes. Aansprekende klanten zijn rappers als Puff Daddy, Lil’ Kim, Tupac en verscheidene New Yorkse sportfiguren. Adalberts advocaat Benjamin Brafman had onlang nog de handen vol aan de toenmalig baas van het Internationaal Monetair Fonds, Dominique Strauss-Kahn.

De Zweden zijn op borgtocht vrij en moeten op vrijdag 24 februari weer voor de rechtbank verschijnen voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Foto: Guillaume Capron (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond