Deel dit artikel
-

Nederlandse filiaalleider Klarna opgepakt in sexschandaal

Een van de oprichters van Klarna en de baas van het Nederlandse filiaal zijn in New York aangehouden op verdenking van sexueel misbruik.

Het tweetal wordt ervan verdacht, dat ze in een W Hotel in New York een jongedame van negentien jaar tegen haar wil in sexueel hebben bejegend. Dat meldt een lokale roddelkrant.

Het incident deed zich afgelopen zaterdagavond voor in een upmarket omgeving van de stad, vlakbij het hoofdkwartier van de VN en Grand Central, naar nu blijkt. Kamerprijzen voor dat specifieke hotel variëren van 170 tot tweeduizend dollar per nacht.

Mede-oprichter Niklas Adalberth en de eveneens Zweedse Jens Saltin, landenbaas in Nederland, zijn aangehouden en vrijgelaten na betaling van 10.000 dollar borg. Ze maken later vandaag hun opwachting op een rechtbank in de metropool aan de Amerikaanse oostkust.

Klarna is een bedrijf dat betaaldiensten levert aan webwinkels, met de focus op facturen. Consumenten hoeven hierdoor niet direct bij een webwinkel te betalen, maar kunnen achteraf betalen. Een andere optie is aankopen bij meerdere webwinkels te laten bundelen en via een factuur te betalen.

Het bedrijf werd in 2005 in Zweden opgericht en is nog maar kort in Nederland actief.

In december 2011 ontving het bedrijf een kapitaalinjectie van 155 miljoen dollar van onder meer de Russische investeerder DST, die ook in bedrijven als Facebook en Twitter zit. Het geld wordt gebruikt voor internationale expansie buiten Scandinavië, Nederland, Duitsland en Israël.

Een woordvoerster in Nederland zegt, dat de operationele leiding van het Nederlandse filiaal voorlopig in handen is van Jakob Söderbaum, Senior Vice President Sales bij Klarna in Zweden. Of en wanneer er een lokale vervanger voor Saltin wordt aangesteld is nog niet bekend. Hij en zijn compaan staan op eigen initiatief op non-actief gedurende het onderzoek.

De verdachten ontkennen de aantijgingen via hun advocaat.

Foto: Vincent (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Leon

Apart hoofd heeft die politieagent!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond