Deel dit artikel
-

Vergelijk.nl vergelijkt prijzen electriciteit én gas

Vergelijk.nl is samen met Energiewereld een prijsvergelijker gestart die en electriciteit én gas vergelijkt. Tot nu toe werd alleen een van beide productgroepen vergeleken. Met name met gas valt als consument nog het nodige voordeel te behalen, zo hebben Vergelijk.nl en Energiewereld becijferd.

De verdere liberalisering van de energiemarkt per 1 juli heeft de consument geen prijzenoorlog tussen de leveranciers opgeleverd. Wel wordt de consument overladen met fraaie nieuwe productbenamingen voor stroom en gas, zo stelt Vergelijk.nl. 

Sinds 1 juli 2004 is de consument vrij om een andere leverancier te kiezen voor grijze stroom en gas. Dit was al langer mogelijk voor groene stroom. Daarbij kan de consument nu ook kiezen om elektriciteit en gas van twee verschillende leveranciers af te nemen. De energiebedrijven reageren niet met een prijzenoorlog om overstappende consumenten aan te trekken of te behouden. De enige opvallende reacties zijn de bijzondere nieuwe productnamen voor het leveren van energie.

Toch kunnen consumenten nog steeds kortingen binnenhalen, zo blijkt uit de prijsvergelijkingen op Vergelijk.nl. Vooral op gas valt nog te besparen.  De kleinere energiebedrijven proberen de consument te verleiden met stroomprijzen die meer dan 10 procent lager liggen ten opzichte van de grote namen als Eneco en Essent. Nuon is de eerste grote aanbieder die het de prijsvechters moeilijk lijkt te gaan maken met concurrende tarieven.

Vergelijk.nl biedt de bezoeker daarom nu een prijsoverzicht van alle energieleveranciers, op basis van het jaarverbruik. Zowel voor gas als grijze of groene stroom en, nu als een van de eerste vergelijkers, ook  de combinatie gas en stroom. “Daarmee is Vergelijk.nl de enige. We zijn twee jaar geleden gestart met het vergelijken van de energieprijzen maar deden dat nog niet voor en gas én electricteit,” verduidelijkt Sytske Hermans van Vergelijk.nl. Hierdoor weet de consument uiteindelijk hoe duur hij uit is met zijn gas- en electriciteitsrekening en waar hij nog mogelijk voordeel uit kan halen.

“Het lijkt er op dat met name de grote aanbieders de klanten proberen vast te houden door kortingen te bieden  bij afname van stroom én gas. Eneco bedacht daarvoor het dual fuel concept. Dat scheelt een gemiddeld huishouden echter minder dan 1 procent op de totale energienota,” aldus Vergelijk.nl.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond