Deel dit artikel
-

Verkoop datingsite Parship afgeblazen

De Duitse uitgeverij Holtzbrinck heeft datingsite Parship uit de etalage gehaald. De vraagprijs werd, naar verluidt, niet geboden.

Het magazine Focus meldt, dat het niet tot een overname kwam van het bedrijf dat ook in Nederland actief is. De melding dat de datingsite met tegenvallende financiële resultaten kampt, wordt tegengesproken.

Over 2011 zou er sprake zijn van een miljoenenwinst. Ondanks dat, zien mogelijke kopers de financiële positie en vooruitzichten niet als aantrekkelijk genoeg.

Financiële details over het afgelopen jaar zijn niet bekend. Duitse media melden wel, dat de omzet in 2009 en 2010 stabiel rond de 55 miljoen euro was.

In het voorjaar van 2011 heeft Parship tien procent van zijn personeel ontslagen.

Uitgever Holtzbrinck is een actief investerende uitgeverij. Via zijn participatietak heeft het belangen in verscheidene internationale internetbedrijven (gehad), waaronder Groupon en Zalando.

Foto: Steven de Polo (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Online Media Marketing

De zoektermen ‘liefde’ en ‘date’ vormen een behoorlijke markt segment op het Nederlandse deel van het Internet. Bijna 2 miljoen zoekopdrachten per maand. Het kan niet anders zijn dat veel internet ondernemingen genadeloos in dit markt segment aan het strijden zijn. Het is niet verassend dat datingsite Parship in de problemen zit.

Peter Gamelkoorn

Houdt er rekening mee dat Focus een onderdeel is van Burda dat weer eigenaar is van Elitemedianet (Elitepartner) met ons 1 vand de 3 grootste spelers op de Duitse markt.

Zie ook dit artikel: http://meedia.de/internet/holtzbrinck-dementiert-parship-geruechte/2012/01/16.html.

Stijn van Zomeren

Saillant detail:
De voormalige CEO van Parship is nu baas bij Elitepartners van Burda, de uitgever van Focus.
http://www.deutsche-startups.de/2010/03/31/ex-parship-chef-arndt-roller-baut-casual-dating-dienst-auf/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond