Deel dit artikel
-

Verlies van 452 miljoen euro voor Tiscali na overname World Online

Tiscali heeft in 2000 een verlies geleden van 452 miljoen euro. Dit bedrag is vóór rente, belastingen en afschrijvingen. Het verlies wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door World Online , dat vorig jaar afsloot met een verlies van 400,6 miljoen euro. Dit maakte Tiscali vandaag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers .

Het verlies van 452 miljoen euro (voor rente, belastingen en afschrijvingen) is aanzienlijk hoger dan in het jaar ervoor, toen World Online nog geen onderdeel uitmaakte van Tiscali.

Van het totale verlies komt 11 procent op rekening van Tiscali, de rest wordt veroorzaakt door World Online. World Online boekte het afgelopen jaar een verlies van 400,6 miljoen euro. Het verlies ontstond met name door de hoge kosten voor marketing.

De omzet van World Online steeg in het vierde kwartaal met 18 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, naar een bedrag van 66,9 miljoen euro. Het verlies van World Online in het vierde kwartaal bedroeg 126,5 miljoen euro, terwijl dit in het derde kwartaal nog 94,9 miljoen dollar bedroeg. De stijging wordt veroorzaakt door een voorziening van 20 miljoen euro die bestemd is voor 'herstructurering' van het bedrijf.

De onderneming heeft overigens weinig WOL-trekjes meer; Na Jim Kinsella hebben nog een groot aantal WOL-bestuurders hun opstappen aangekondigd. Volgende maand zijn er nog vier van de 25 WOL-lers over. Ook Pierre Besnainou, de bestuurder van het eveneens overgenomen LibertySurf. is door topman Renato Soru op een zijspoor gezet.

Deel dit bericht

1 Reactie

Daniel

Hoe kan een bedrijf dat 126,5 miljoen Euro per kwartaal verlies heeft nou OOIT nog winstgevend worden? De tendens is dat aan de losse accounts geen verdiensten meer kunnen worden ontrokken, dat met de databases niet mag worden geleurd en dat spamming van alle kanten wordt aangescherpt (zie DMSA). Ik zou dat Business Plan wel eens willen zien. 400.000.000 EURO (880 miljoen gulden), om dat weg te werken in 3 jaar in een gesloten economie, zonder rente en belastingen, moet je al 1 miljoen gulden PER DAG omzetten….. wow wat een plannen!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond