Deel dit artikel
-

Verontruste analisten sturen brandbrief naar Amazon

Een groep Amerikaanse analisten heeft voor de tweede keer in twee weken een brief gestuurd aan Amazon's CEO Jeff Bezos. De analisten willen duidelijkheid in de cijfers van de etailer. Die duidelijkheid is er nu niet, vinden ze. Amazon ziet het probleem niet; de brieven bleven nog onbeantwoord.

De analisten zijn verzameld in de zogenoemde 'New York Society of Security Analysts Committee for Corporate Governance'. Onder hen zitten vele invloedrijke Wall Street-analisten. Met de brief willen ze de geruchten dat Amazon langzaam maar zeker failliet gaat, ontzenuwen. De kritiek richt zich vooral op de opmerking van Bezos dat Amazon genoeg geld heeft om het een jaar uit te houden. Volgens de analisten is dit waardeloze informatie, waarop geen goede prognoses gemaakt kunnen worden. Zij willen harde cijfers.

Bij monde van woordvoerder Bill Curry liet Amazon al weten niet onder de indruk te zijn van de brief. "We geven voldoende informatie", zei hij vrijdag nog tegen Cnet . Tegen de Seattle Post-Intelligencer zei Curry dat Bezos helemaal geen tijd heeft om zich met dergelijke klachten bezig te houden. De eerste brief van acht maart kwam 'midden in een grote stapel post terecht', aldus de woordvoerder. Hierop schreef de groep de tweede brief.

De eerste ophef over Amazon ontstond toen Lehman Brothers-analist Ravi Suria begin dit jaar een rapport schreef waarin naar voren kwam dat Amazon niet genoeg geld heeft om dit jaar door te komen. Volgens eigen zeggen zal het bedrijf in het vierde kwartaal wél de eerste overall winst kunnen noteren.
Amazon kreeg dit rapport eerder in handen dan de markt. Bezos wordt nu verdacht van verkoop van aandelen na lezing van het rapport, maar voordat het op de markt kwam. Ook drong Amazon er bij Suria op aan zijn bevindingen aan te passen. De SEC Amerikaanse waakhond voor de beurs, onderzoekt nu de handel van Bezos.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond