Deel dit artikel
-

Verplaatsing darkstores naar bedrijventerrein in Amsterdam mogelijk gemaakt

Over een paar maanden besluit de gemeente Amsterdam over een nieuw bestemmingsplan over de vestiging van darkstores voor flitsbezorgers in de stad. Tot die tijd geldt er een voorbereidingsbesluit.

Er zijn al veel darkstores in de hoofdstad gesloten omdat ze niet in het bestemmingsplan passen. Maar bij uitzondering zullen bestaande vestigingen onder voorwaarden mogen verhuizen naar bedrijventerreinen.

In januari 2022 is besloten dat er een jaar lang geen nieuwe darkstores met flitsbezorging bij mogen komen in de stad. Hiervoor nam de gemeente een voorbereidingsbesluit.

Al eerder heeft de gemeente vastgesteld dat darkstores niet in woonwijken passen en bovendien vaak niet voldoen aan de regels van het bestemmingsplan. Veel vestigingen staan namelijk geregistreerd als winkels, terwijl het eigenlijk distributiecentra zijn. Daarnaast zorgden de flitsbezorgers voor geluidsoverlast.

Inmiddels hebben meerdere darkstores op last van de gemeente hun deuren gesloten, omdat die niet in het bestemmingsplan passen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond