Deel dit artikel
-

Versatel bouwt met Amerikanen aan DSL-netwerk

Benelux-Telecommer Versatel gaat samen met het Amerikaanse Northpoint Communications een pan-Europees DSL-netwerk aanleggen. Hiervoor richten zij een nieuw bedrijf op onder de originele naam Versapoint. Volgens de twee is dit het eerste pan-Europese DSL-bedrijf.

Deze zomer moeten de commerciële activiteiten op het netwerk starten. Volgens Versatel en Nortpoint is de Europese DSL-markt zo'n 23 miljard dollar waard; in 2003 vormt de Europese DSL-markt zo'n 34 procent van het wereldwijde geheel, en heeft een geschatte omvang van 9,3 miljoen consumenten- en zakelijke lijnen.
De adder onder het gras is dat voor "Europa" voorlopig de ruime Benelux gelezen moet worden. Het netwerk gaat in eerste instantie van start in het gebied waar Versatel nu ook actief is; de Benelux en Duitsland's Noordrijn-Westfalen.

Versapoint wil op korte termijn een dekking van de helft van de lijnen bewerkstelligen. Zo zijn meer dan 2000 zogenaamde wijkcentrales te bereiken. Zodra andere markten in de EU opengaan, wil Versapoint ook daar een dichte lijndekking bereiken. Het bedrijf streeft naar een dichtheid van 80 procent.

Deel dit bericht

1 Reacties

Martijn

Versatel bouwt met Amerikanen aan DSL-netwerk zeggen ze. Wellicht is het menig persoon eens opgevallen dat Versatel veel schreeuwt op de markt. Indien men een offerte aanvraag doet bij hun krijg je niet een end-to-end glasvezel netwek te zien (?) SLA's en target times to repair zijn ook niet duidelijk. Ik zie Versatel niet als grote speler op de markt. En als zij een markt positie willen, dan moeten ze dat niet schreeuwen maar waar maken. Een lijst met referenties zou ook wel welkom zijn. Waarom heeft Versatel zo'n houding? Ligt dit aan de druk van de aandeelhouders? Als dat zo is kies ik liever voor een bedrijf die de afspraken naar de klanten toe waar maakt en niet direct aan de aandeelhouders. Daarnaast is DSL niet operationeel in Nederland. KPN laat andere partijen pas toe op hun systemen op z'n vroegst in Q4. En geven zij daar SLA's op, op DSL? Versatel moet zich nog steeds bewijzen, laat staan met DSL.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond