Deel dit artikel
-

Versnelde groei mobiel dataverbruik sinds ‘unlimited data’

Sinds de introductie van mobiele abonnementen met ‘unlimited data’ – door T-Mobile en Tele2 vorig jaar – versnelt de groei van het mobiel dataverbruik. Dat blijkt uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Ook blijken deze abonnementen de concurrentie op scherp te zetten.

In het tweede kwartaal van 2017 steeg het totale mobiele dataverbruik (3G en 4G) in Nederland met ruim 25 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 61 miljard MB tot ruim 77 miljard MB.

De abonnementen blijken dusdanig populair dat het marktaandeel van KPN op basis van het mobiele dataverbruik is gedaald van 40-45 procent naar 30-35 procent, terwijl dat van T-Mobile is gestegen van 20-25 procent naar 25-30 procent. Het laatste bedrijf kondigde deze week nog een echt ongelimiteerd abonnement aan voor gebieden waar geen kabel of glasvezel aanwezig is.

De populariteit van vast-mobiele bundels is in het eerste halfjaar van 2017 ook sterk gestegen. Het gaat hier om abonnementen die vaste breedbanddiensten (internet, televisie en/of vaste telefonie) combineren met mobiele diensten in één pakket. Voordeel van zo’n combi is dat gebruikers vaak extra data krijgen.

Begin 2017 werden ongeveer 1 miljoen vast-mobiele bundels afgenomen. Halverwege 2017 is dit aantal bijna verdubbeld naar 1,8 miljoen. De ACM ziet als voornaamste reden van deze stijging dat VodafoneZiggo in het eerste kwartaal 2017 ook vast-mobiele bundels heeft geïntroduceerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond