Deel dit artikel
-

Viaplay bevestigt verwerven Nederlandse uitzendrechten Formule 1

Nordic Entertainment Group bevestigt dat het de uitzendrechten heeft verworven voor Formule 1 in Nederland voor drie jaar. De uitzendingen van de racewedstrijden zijn het vehikel voor de lancering van diens streamingapp Viaplay, die in Scandinavië winstgevend miljoenen kijkers bedient.

Bovendien zal Bundesliga-voetbal tot 2029 te zien zijn bij Viaplay in Nederland. Ook daarvoor verwierf het de rechten.

Hoeveel de Zweden voor de rechten betalen, houden ze voor zich. Naar verluidt betaalt de mediagroep dertig miljoen euro per jaar.

Topman Anders Jensen zegt in een persverklaring: “Nederland is een ideale markt voor Viaplay en een aantrekkelijk volgende stap voor ons om een Europese streamingkampioen te worden.” Eind 2025 wil hij 10,5 miljoen abonnees hebben, waarvan 4,5 miljoen buiten Scandinavië.

Zoals Emerce eerder deze week al schetste, heeft NENT Group ondertussen een brede waaier aan sportrechten op verscheidene Europese markten. Naast skiën, ijshockey en Formule 1 ook veel nationaal voetbal.

Nordic Entertainment Group is behalve eigenaar va de streamingapp Viaplay ook eigenaar van een publieke tv-zender, tientallen productiehuizen, commerciële radiostations en tv-betaalzenders. Om de internationale groeiplannen te financieren haalde het begin dit jaar geld op via de beurs.

Foto van Patrick Robert Doyle op Unsplash

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond