Deel dit artikel
-

Vice Media neemt belang in 925.nl

Vice Media krijgt een minderheidsbelang in het zakelijke nieuwsblog 925.nl van Jort Kelder en Ronald van der Laar, dat deze week een doorstart maakt. ‘Bretels & tattoos gaan samen’, kopt de site.

Het van origine Canadese bedrijf Vice Media neemt een belang van 33 procent in 925 en gebruikt haar netwerk en expertise van advertenties, video en sociale media om 925 weer op de rails te krijgen. In een begeleidende video op de site erkent Kelder dat het blog voornamelijk geld heeft gekost en de laatste tijd een kwijnend bestaan leidde.

‘Eerlijk gezegd: we zijn goed gehumeurd, maar om nu te zeggen dat het ons de afgelopen jaren geweldig ging… mwah. Bijna 6 jaar geleden lanceerden we deze ‘website voor de betere kantoorknuppel’, maar na een flitsende start reed onze virtuele Ferrari al snel in de rubberen muur van wèl bezoek maar weinig inkomsten. Stukjes tikken is een kunstje, maar er online ook geld mee verdienen is een meesterwerk.’

Kelder trekt naar eigen zeggen met een handvol bloggers in het ‘nieuwe uiterst coole hoofdkwartier’ van Vice aan de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat. ‘Het aantal postings zal groeien, zeker, maar dat doen we vooralsnog uiterst voorzichtig.’

Jort Kelder lanceerde 925.nl in 2008 met media-ondernemer Michiel Frackers (‘mediamaatjes’) voor ‘hoger opgeleid kantoorpersoneel dat ‘s ochtends achteraan in de file aansluit’. Wie wilde reageren moest een IQ-test doen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Dick N.

“Wie wilde reageren moest een IQ-test doen.”

Nog nooit gezien…

sander

wellicht is een snelheidsoptimalisatie voor 925.nl geen overbodige luxe, vind je gek dat niemand er op blijft. de site laad pas in 20 seconden.

Thomas

Website mag inderdaad sneller laden. Hetgeen voor zowel gebruikers als positionering in de zoekresultaten zeer belangrijk is.

Ben benieuwd hoe 925 gaat door ontwikkelen. Volg de site sinds het prille begin en vond het wel een mooie tegenhanger van serieuze business sites.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond