Deel dit artikel
-

Video captcha makkelijk te kraken

In 2010 was de technologie nog de manier om spammers op een afstand te houden, maar inmiddels is ook video captcha gekraakt.

Captcha staat voor ‘completely automated public Turingtest to tell computers and humans apart’ en is een reactietest om te bepalen of men met een menselijke gebruiker te maken heeft. Vooral bij reactieforums wordt de technologie veelvuldig gebruikt om spammers en spambots te ontmoedigen. Gemiddeld worden jaarlijks zo’n honderd miljard captcha’s gebruikt.

Een bescherming tegen spambots is de technologie allang niet meer. Vandaar er is gezocht naar een alternatief. Een nieuwe captcha-oplossing gebaseerd op Flash leek heel even de manier om puzzels op te lossen, temeer daar het voor computers lastig is om bewegende letters te lezen.

Met name het bedrijf NuCaptcha hoopte een belangrijk deel van de statische captcha-systemen te vervangen.

Onderzoekers van de Universiteit van Stanford wisten vorig jaar al te melden dat automatische herkenning van video captchas geen enkel probleem is, en afgelopen week bleek dat de code in negentig procent van de gevallen kan herkennen via beeldanalyse. De onderzoekers werken overigens samen met NuCaptcha aan verbeteringen. “De techniek is zeker niet waardeloos, maar het vergt creatieve oplossingen”, stelt Elie Bursztein van de Stanford Universiteit.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond