Deel dit artikel
-

Videora nieuwe rss-reader voor filmbestanden

Videora is een nieuwe rss reader die speciaal is gemaakt voor het ophalen van filmbestanden, ook wel torrents genoemd. Het lijkt een logische stap op rss-gebied. Wie Videora gebruikt, downloadt in een handomdraai nieuwe torrents. Kenners denken dat deze nieuwe vorm van filmbestanden binnenhalen wel eens een geduchte concurrent van Tivo zou kunnen worden.

Videora is net als Hamachi een Canadees peer-to-peer initiatief. Veel initiatieven komen tegenwoordig uit Canada omdat de Amerikaanse autoriteiten veel gespitster zijn op het tegenhouden van nieuwe initiatieven rondom downloads. Videora is eigenlijk een personal video downloading programma waarmee torrents gratis zijn binnen te halen en moet ook worden bezien binnen het betrekkelijk nieuwe fenomeen 'broadcatching'. Het lijkt daarmee op de digitale videorecorder Tivo, dat een betaalde dienst is. Verder werkt Videora net als Tivo ook met verlanglijstjes.

De eerste aanvaring met Tivo is er ook al geweest. Videora moest features die qua naam sterke gelijkenis vertoonden met features die ook op Tivo te vinden zijn, verwijderen. Webloggers zoals ex-Red Herring journalist Om Malik en John Battelle zijn in ieder geval enthousiast over de mogelijkheden van Videora.

Ondertussen is MSN deze week voorzichtig aan begonnen met het aanbieden van videodownloads. De dienst, die msn video heet, verkeert nog in de testfase en ziet waarschijnlijk op niet al te lange termijn ook officieel het levenslicht. MSN is daarmee de eerste video download-service die zich volledig richt op digitaal draagbaar entertainment.

Digitale videos kunnen dagelijks worden gedownload en getransporteerd worden naar een Windows Media Player 10. Vervolgens kunnen ze overgezet worden naar draagbare mediaspelers, maar ook naar pda's en smartphones. Microsoft werkt samen met contentpartners als: CNBC, MSNBC en FOX Sports.

Yahoo gooit het in de tussentijd over een andere boeg. Het wil zijn content ook beschikbaar gaan stellen via set top boxes. Eerder deze week werd het ‘Yahoo Digital Home Developer Programma’ aangekondigd. De makers van de kastjes kunnen voortaan met behulp van xml-applicaties Yahoo diensten zoals online radio, foto’s, muziekvideos en gepersonaliseerde My Yahoo paginas gaan toevoegen aan hun apparaten. Een deal met Philips -tevens aandeelhouder in Tivo- is er al. Verder wil Yahoo los daarvan ook enkele diensten gaan aanbieden via Microsoft’s Windows Media Center.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond