Deel dit artikel
-

Videosite duikt in nieuwe vorm op in Iran

De site Movie88.com, die eerder dit jaar zijn activiteiten moest beëindigen onder druk van de filmindustrie, is nu wederom gestart. Het bedrijf was actief vanuit Taiwan, maar heeft nu Iran als thuisbasis gekozen. Via Movie88.com was het mogelijk om voor 1 dollar een film te downloaden, onder de naam Film88.com wordt nu hetzelfde nogmaals geprobeerd. De initiatiefnemers zeggen royalties te willen betalen.

De filmindustrie moest weinig hebben van de site, die duizenden films aanbod. Er was geen overeenkomst gesloten tussen de filmmaatschappijen en auteursrechten werden volgens de filmindustrie niet gerespecteerd. Belangenbehartiger Motion Picture Association of America (MPAA), die de zeven grote filmstudio's vertegenwoordigt, zorgde ervoor dat Movie88.com snel ten val werd gebracht.

Inmiddels is Movie88.com een tweede leven begonnen onder de naam Film88.com , nu vanuit Iran. De kans dat het wederom de autoriteiten zijn die op verzoek van de Amerikaanse filmindustrie de site afsluiten is ditmaal klein. Diplomatieke betrekkingen tussen Iran en de Verenigde Staten zijn sinds 1979 verbroken.

Film88.com zegt dat het de auteursrechten wel respecteert en een percentage van de omzet af zal dragen aan rechthebbenden. "We zijn nog aan het bekijken wat een redelijk percentage is", aldus Hail Hami, een van de oprichters <a href="
http://zdnet.com.com/2100-1106-932785.html” target=”_blank” class=”news-text”>tegenover Zdnet . "De interneteconomie is nogal verschillend, en wanneer we meer geld gaan vragen voor het huren dan 1 dollar krijgen we wellicht niet genoeg respons."

Wie gebruik maakt van Film88.com kan een film 'huren' voor drie dagen. De films kunnen niet bewaard worden op een harde schijf. Wie de film wil bekijken krijgt hem te zien op de RealOne media player, in klein formaat. De site biedt ondermeer films als Starwars en The Scorpion Kings.

Overigens bleek de site gisteren niet toegankelijk vanwege "technische problemen". Tegenover Zdnet had de MPAA al aangekondigd actie te willen ondernemen tegen Film88.com.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond