Deel dit artikel
-

Vijandig overnamebod GoAdv op portalen LeGuide

GoAdv brengt een vijandig overnamebod van 50 miljoen euro uit op LeGuide. LeGuide exploiteert shopping portalen in 14 Europese landen en lijkt niet van plan zijn activiteiten te verkopen.

Gisteren liet GoAdv aan de directie van LeGuide weten dat het zijn belang in het Franse bedrijf wil uitbreiden van 12 naar uiteindelijk 100 procent. Met de voorgestelde transactie zou 50 miljoen dollar in contanten en aandelen zijn gemoeid, aldus de specificaties (download PDF).

De Franse directie van LeGuide laat aan Capital.fr weten dat het geen synergie ziet als de twee bedrijven samen gaan en dat het aanbod niet goed genoeg is.

De bedrijven zijn geen onbekenden van elkaar. In de zomer van 2008 streden ze beiden om de overname van het Duitse Dooyoo.com. LeGuide won die slag, maar lijkt de oorlog nu te verliezen.

GoAdv en LeGuide zijn vooral in de grotere Europese landen actief met webwinkelgidsen en prijsvergelijkers. LeGuide is in Nederland exploitant van Koopkeus.nl en Antag.nl. GoAdv claimt dat zijn sites maandelijks 17,5 miljoen bezoekers verwerken in 8 Europese landen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Willem

Oef, wat zijn die twee sites lelijk en oud. Zien er niet echt uit als sites van een grote Europese speler. Klopt die link naar Antag wel?

Erwin Boogert - Emerce

Ja, die link is correct. Je hebt vast nog niet gekeken naar de namen/links van de Nederlandse sites van GoAdv: http://www.goadv.com/our-network

Willem

Oke. Had gewoon iets anders verwacht van een club met zo'n prijskaartje. Kon het bijna niet geloven.

Emilie

De Nederlandse site is inderdaad heel slecht, maar de Franse site is wel goed; http://www.leguide.com evenals de Pikengo (.es en .de) sites.Jammer dat ze van die sites geen Nederlandse versie hebben…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond