Deel dit artikel
-

Vijf miljoen groeigeld voor SendCloud

Drie investeringsmaatschappijen stoppen vijf miljoen euro in SendCloud om diens internationale groeiplannen te faciliteren.

De zittende externe investeerders BOM en TIIN Capital doen mee in deze ronde en henQ Capital treedt toe als nieuwe aandeelhouder.

In eerdere rondes haalde SendCloud, een speler in de logistieke sferen van de e-commercewereld, circa 2,5 miljoen euro op. Twee miljoen van BOM en TIIN en de rest van partijen als SanomaVentures, inmiddels ter ziele, en StartupBootcamp. Het bedrijf van Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi Tolou deed in 2014 mee aan StartupBootcamp.

Het bedrijf uit Eindhoven ontwikkelde een dienst waarmee webwinkels makkelijker en, dus, sneller pakketten kunnen verzenden. Via het aanbieden van verschillende verzendopties in de check-out, het sneller verwerken van orders, versturen van klantnotificaties en het automatisch verwerken van Europese retouren, wordt de gehele klantervaring verbeterd.

SendCloud bundelt het aanbod van webwinkeliers richting de logistieke verzenders en kan zodoende volumeafspraken maken. Aan de andere kant voegt het alle logistieke eindpunten samen, variërend van brievenbussen, pakketpunten, postkantoren en pakketautomaten. Zo kunnen webshops talloze verzendopties aanbieden aan hun klanten.

Eerst richtte de onderneming zich overwegend op de MKB-markt, maar het product is inmiddels dermate doorontwikkeld dat ook grote shops het kunnen gebruiken voor hun logistieke processen. Behalve in Nederland zijn de jonge ondernemers ook actief in België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Met het nieuwe groeigeld willen ze die markten intensiever kunnen bedienen en zich richten op verdere Europese expansie.

Er werkt 55 man bij de start-up die meer dan tienduizend gebruikers heeft.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel - Stichting WebwinkelKeur

Gefeliciteerd met deze mooie vervolgstap!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond