Deel dit artikel
-

Vijftig miljoen Europeanen doen aan online dating

Twaalf procent van de Europeanen, oftewel 49 miljoen inwoners, hebben afgelopen december een online dating of andere contactsite bezocht.

Marktonderzoeker comScore hangt een labeltje aan de omvang van de Europese markt voor online contactbemiddeling. Het blijkt dat vooral 45+’ers het actiefst zijn met het gebruik van datingsites. Althans, ze besteden er het meest de tijd.

Uit een eerder onderzoek werd duidelijk dat deze markt nog steeds groeit. In Engeland was het aantal leden van datingsites eind 2012 met 22 procent gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor.

Tot de grotere datingsites van Nederland behoren onder meer eDarling, e-Matching, Relatieplanet, Lexa en Parship. Friendscout24 staat, via zijn moederbedrijf Deutsche Telekom, in de etalage en komt mogelijk in handen van de Duitse uitgeverij Axel Springer.

Foto: Rachel Sarai (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Datingsites

Datingwebsites worden inderdaad steeds populairder waardoor veel mensen zich in een zee van websites bevinden. Belangrijk is goede voorlichting, niet elke site is namelijk even betrouwbaar.

Reines

Ben ik het mee eens. Niet elke website is even betrouwbaar, daarom is het belangrijk dat je altijd goed bekijkt welke websites goed beoordeeld worden. Zelf kijk ik altijd op http://www.datepage.nl om te zien welke websites betrouwbaar worden bevonden en welke niet. Erg handig en onmisbaar voor een nieuw avontuur.

Britt

Interessante cijfers. Ik denk dat sinds 2013 online dating nog een enorme vlucht heeft genomen. Ik ben benieuwd hoe het er op dit moment uitziet. Zou de tijdsduur ook zijn toegenomen nu de meeste grote datingsites ook dating apps hebben ontwikkeld waardoor iedereen overal toegang heeft tot de platformen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond