Deel dit artikel
-

Vijftig plusser onbekend met slimme huishoudelijke apparaten

Een slimme koelkast, Apple Watch of robotgrasmaaier. Voor de meeste 50-plussers zijn dat onbekende producten, zo blijkt uit onderzoek van productvergelijker Kieskeurig.nl onder bijna tweeduizend senioren in ons land.

Van hen zegt 55 procent helemaal niet bekend te zijn met het fenomeen slimme huishoudelijke producten.

Nog maar 5 procent van hen heeft een slimme koelkast in huis, die bijvoorbeeld al het soort eten automatisch op de juiste temperatuur houdt en de voorraad beheert. Ook de robotstofzuiger (6 procent), beveiligingscamera in huis (8 procent) en met een timer op afstand regelbare verlichting zijn nog lang geen gemeengoed voor deze generatie.

Populairder zijn de slimme wasmachine en de slimme thermostaat. Ruim één op de vijf 50-plussers heeft inmiddels zo’n apparaat in huis. Verreweg het meest populair zijn echter de tablet en smartphone. Die blijken inmiddels helemaal te zijn ingeburgerd bij deze generatie. Van alle 50-plussers heeft 71 procent een tablet in huis en beschikt driekwart over een smartphone.

Deel dit bericht

1 Reactie

Tjerk

Deze cijfers zeggen niet veel als je ze niet kunt vergelijken met de 50-minners. Hoeveel procent van die generatie heeft een slimme koelkast die de voorraad beheert? Zou dat nou echt significant meer zijn dan 5%.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond