Vlaams Mediahuis biedt 243 miljoen euro op TMG (update)

De Belgische uitgever Mediahuis, bekend van NRC, De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen, wil TMG overnemen. De gesprekken verlopen positief, stelt een woordvoerder van het Mediahuis.

In een persverklaring laat Mediahuis weten dat het doel is om te komen tot een ‘toonaangevend multimediabedrijf, dat ook op lange termijn succesvol blijft op de Nederlands-Belgische markt’. De krachtenbundeling vormt de ‘beste waarborg voor een duurzame toekomst van de verschillende nieuwsmerken van TMG’.

Mediahuis biedt 5,25 euro per aandeel, twee keer de huidige beurskoers. In totaal bedraagt het bod van Mediahuis op TMG zo 243 miljoen euro.

Er wordt, zo blijkt uit het persbericht, uitsluitend onderhandeld met de textielfamilie Van Puijenbroek. Zij hebben als VP Exploitatie ruim 40 procent van de aandelen van TMG in handen. De partijen zitten al sinds augustus rond de tafel. Guus van Puijenbroek, directeur van VP Exploitatie, ziet naar eigen zeggen een effectieve strategische en inhoudelijke meerwaarde in de fusie.

Er kan pas sprake zijn van verkoop als de raad van commissarissen en raad van bestuur van TMG daarmee akkoord gaan.

Beleggersvereniging VEB reageert bij monde van adjunct-directeur Errol Keyner positief op het nieuws. Aandeelhouders worden mogelijk ‘uit hun lijden verlost’. De resultaten van TMG staan al geruime tijd onder druk vanwege de zwakke advertentiemarkt. Om kosten te besparen wordt een ingrijpende reorganisatie uitgevoerd.

De handel in het aandeel TMG werd woensdagmiddag rond 13.15 uur stilgelegd in afwachting van een verklaring.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug