Deel dit artikel
-

VNU verschalkt Startpagina.nl

Uitgeefconcern VNU heeft voor een nog onbekend bedrag de drukbezochte webindex Startpagina overgenomen van E-diensten bv. Startpagina-oprichter Durk Jan de Bruin blijft verbonden aan de site, die zo'n 1,3 miljoen keer per dag wordt geraadpleegd.

Nadere financiële details van de overname door VNU zijn nog niet bekendgemaakt, maar zowel Durk Jan de Bruin als Pim de Wit, directeur-voorzitter VNU Tijdschriften, zeggen dat het gaat om een 'marktconform' bedrag.

De Haarlemse uitgever zegt in een persverklaring dat de uitbreiding uitstekend past 'binnen de internetstrategie van VNU'. Met de overname krijgt het bedrijf 100% van de aandelen van Startpagina bv, het bedrijf waar de site sinds kort is ondergebracht. Hiermee heeft VNU de tweede grote Nederlandse portalsite binnengehaald. Alleen Ilse heeft een groter bereik.

Startpagina.nl en alle dochtersites met deelonderwerpen worden momenteel samengesteld door 500 vrijwilligers. De overzichtspagina is vrij van advertenties, wat uitzonderlijk genoemd mag worden, maar op de subpagina's mogen de beheerders banners van adverteerders plaatsen. De helft van de opbrengst daaruit gaat naar Startpagina bv.

Eigenaar Durk Jan de Bruin (37) blijft met zijn twee vrienden gewoon doorwerken aan de inhoud van de website. De Bruin: 'We gaan het gewoon in stand houden. VNU gaat reclame maken in hun tijdschriften, wat Startpagina nog meer pageviews zal opleveren. Bovendien gaat het investeren in het uitbouwen van sommige dochterpagina's tot echte virtuele gemeenschappen.'

De Bruin, opgeleid tot informaticus, prees vorig jaar in Emerce de ontwikkeling dat in de nieuwe netwerkeconomie steeds meer diensten en producten gratis worden weggeven. In een recent interview met NRC Handelsblad toonde hij zich met het volgende citaat een ware internetentrepreneur: '"Vorig jaar hebben we zelfs een beetje winst gemaakt. Eigenlijk hoort dat helemaal niet voor een Internetbedrijf. Wat doen we fout?"'

Nadere financiële details van de overname door VNU zijn nog niet bekendgemaakt.

Deel dit bericht

31 Reacties

Ron Arends

Al maanden worden er in de diverse nieuwsgroepen heftige discussies gevoerd over de toekomst van de Startpagina. Eén van de vele vragen was: "Hetsucces van de site wordt met name bepaald door de honderden vrijwilligers die de dochterpagina's onderhouden. Wat zouden die er van vinden als zij "mee worden verkocht"?"Ik ben benieuwd, maar gun het de "jongens" van Startpagina van harte, ze blijven een van de meest tastbare Nederlandse succes-stories!

Jorj X. McKie

"…en toen was het afgelopen met startpagina.nl." citaat uit ´Belangrijke momenten in Internet geschiedenis´ – anno 2023 

Christine

Gaat Durk Jan de Bruin de opbrengst nu verdelen onder de 500 vrijwilligers die startpagina hebben gebouwd?

Anton Nus

Zelf ben ik van mening dat de startpagina oprichter de beheerders van de dochterpagina's best eens goed financieel in het zonnetje mag zetten. (het schijnt dat startpagina.nl 70 miljoen heeft opgeleverd!).

Sjors Pals

De grap aan startpagina is dat ze doen of het compleet belangeloos is, onder het mom van "we hebben toch geen banners op de startpagina", echter ik heb eens gevraagd wat een link vermelding kost op startpagina.nl en dat kwam op 1500 gulden per maand. Ik vraag me af of de bruin dat ook vertelt aan al hun medewerkers die zich belangeloos inzetten voor de dochterpagina's. Hoewel ik weet dat startpagina behoorlijk wat kosten voor hun servers heeft, had ik het toch correcter gevonden als hij wat meer openkaart had gespeelt. Toch denk ik dat de bruin een compliment verdient, hij is tenminste niet zo pompeus en heeft bewezen dat met een goed idee, een hoop mensen tevreden kan worden gemaakt en het feit dat hij er financieel beter van is geworden dat gun ik hem van harte. Groeten Sjors Pals

Mark

Zelfs de niet commercieelen gaan commercieel. Het einde van Internet zoals we dat kenden uit de beginperiode. Jammer.

William Foughty

"ie zo'n 1,3 miljoen keer per dag wordt geraadpleegd" Pageviews per dag volgens de NedStat-teller op de site:1 april 3127302 april 5154603 april 5917504 april 5989695 april 6092606 april 572838 "Eigenaar Durk Jan de Bruin (37) blijft met zijn twee vrienden gewoon doorwerken aan de inhoud van de website." Welke inhoud ??? De Startpagina wordt onderhouden via de onderpagina's/vrijwilligers, de startpagina zelf is uiterst mager qua inhoud. Voor VNU is vooral het adres met de daarbij behorende bezoekersaantallen interessant, kunnen ze daar zelf een behoorlijke site op zetten. 

Dirk

Zelf beheer ik een aantal dochters en ben trots op het feit een dergelijke simpele formule zo aanslaat. De verkoop is het bewijs en wat mij betreft de kroon op het concept van Durk-Jan.De grondslag van startpagina was een stuk idealisme; elkaar helpen en wegwijs maken.De verkoop aan VNU slaat dit principe onderuit, immers er komt een commercieel principe bij.De helft van het succes van startpagina komt voor rekening van de dochters, de verkoop geeft dit niet weer.Het is naar mijn idee een soort halve verkoop, de rechten en copyrights van de dochters liggen bij desbetreffende beheerders. Ik vraag mij af of VNU wel weet wat ze heeft gekocht en/of waar ze voor heeft betaald. Hoe kun je inzet van vrijwilligers kopen?Ik hoop voor startpagina/VNU dat er gauw duidelijkheid komt en dat we gewoon door kunnen gaan op de oude voet, naief van mij, he?!mvgr,Dirk

Rick

Afgezien van de reacties van de vele vrijwilligers heb ik vooral twijfels over het 'uitbouwen … tot echte virtuele gemeenschappen'. De kracht van Startpagina.nl lag juist in de consistente single minded eenvoud ten opzichte van de overvolle alles-voor-iedereen portals.

Boudewijn

Als aandeelhouder van VNU en als gebruiker van startpagina vraag ik me werkelijk af wat de twee partners bij elkaar te zoeken hebben. Zo gauw VNU startpagina gaat uitbaten met banners en zo, lopen de vrijwilligers weg. Zonder banners lijkt me de opbrengst voor VNU te gering. Wat zoekt VNU er? De Bruin c.s. hebben hun idee in geld omgezet, maar voor VNU lijkt het me een riskante deal!

Ton van den Hoogen

Uit de eerste reacties blijkt al een van de problemen van een netwerk van mensen/bedrijven die bijdragen leveren aan een totaalproduct (in dit geval startpagina.nl met al zijn dochterpagina's): Wie bezit wat en wie heeft waar recht op?Startpagina zelf bestaat slechts uit 1 pagina, en die is op zich slechts van zeer beperkte waarde. De echte waarde zit in de vele honderden dochterpagina's, en het is natuurlijk bijzonder fraai dat dat met zoveel inzet zo is gegroeid.Maar hoe moet het nu met de verdeling van de poet? De inhoud van de dochterpagina's is eigendom van degenen die het hebben gecreeerd, met name auteursrechtelijk ligt dit heel eenvoudig. Zij gaan dus meedelen, maar hoe? Op basis van inzet? Of op basis van concreet resultaat? De dochterpagina mp3.pagina.nl is op zichzelf waarschijnlijk al meer waard dan de homepage startpagina.nl.Mijn voorspelling: dit wordt nog een hele toestand, maar ik hoop dat het uiteindelijk op een rechtvaardige wijze zal worden opgelost. En dit is geen zaak van VNU, maar vooral voor de oprichter van Startpagina.nl, die uiteraard zelf er zeker financieel ook veel wijzer van mag worden.

Doet er niet toe !

Ik heb zelf een dochterpagina in beheer. En kan zeggen dat we ook een beetje meedelen in de feestvreugde. Het gaat dan om een leuk bedrag alleen als ik dan lees dat de overname 70 miljoen heeft opgeleverd dan hebben ze ons slecht bedeeld……..wat is de startpagina nou zonder zijn dochter ???

Dennis Hettema

OK, eerst even het positieve gedeelte:Durk laat zien dat je er met stom geluk ook kan komen. Ik gun het hem van harte, maar alle commentaar dat hij zo down to earth is en een perfecte idealist voor het Internet is, vind ik overdreven en onjuist. Hij reageert op zijn concurrenten alsof hij het portal concept heeft uitgevonden en hij lijkt zijn partners (lees: dochterpagina's) te vergeten. De Interface van startpagina was uniek en dat er geen banners op staan (stonden) was erg leuk, het concept bestaat echter al sinds er databases zijn.Als je het persbericht van VNU leest dan zie je daar dat Durkje 100% van de aandelen heeft verkocht. Als dat werkelijk zo is dan kan het best wel eens zo zijn dat hij dadelijk zit te huilen omdat iemand zijn ijsje heeft gepikt (wel eens van een bedrijfje CISCO gehoord? kijk eens naar hun oprichters).De dochters van startpagina.nl krijgen waarschijnlijk weinig tot niks van deze deal. VNU heeft in mijn ogen een gevaarlijke maar begrijpelijke koop gedaan. Wat gaat er gebeuren met startpagina.nl? Ik heb een idee, maar dat laat ik me hier nog niet over uit. whatever,mzlzlzzz Dennis

Anoniemus

Ik heb ook een dochterpagina en krijg nu net het bericht dat elke dochter 1000,- krijgt voor de overname

Corly Bedacht

De overname van Startpagina door VNU is een felicitatie waard en bewijst weer eens de waarde van een no-nonsense portal. Voordeel voor VNU is dat dit bedrijf nu duidelijk maakt dat het een Internetstrategie heeft. De recente koerswinst van het VNU-aandeel laat zien dat beleggers het daarmee eens zijn. In een van de reacties in dit forum, staat dat de openingspagina slechts van zeer beperkte waarde is. Daar ben ik het maar ten dele mee eens. De pagina is saai, altijd hetzelfde en bevat geen aktualiteiten, nieuws of weer, zoals bijvoorbeeld bij http://www.oops.nl te zien is. Aan de andere kant staan de sites die je het vaakst gebruikt er vrijwel allemaal op en is te verwachten dat VNU de site gaat uitbouwen.Het lijkt me logisch dat er binnenkort, op strategische plaatsen, ook links naar VNU sites zullen worden geplaatst. De vrouwen pagina is nu al een subsite van Libelle (=VNU). Op http://www.vnu.nl/links.html is te zien hoeveel sites het bedrijf nu al bezit. Een centrale portal als Startpagina is natuurlijk een perfect middel om meer bezoekers naar deze VNU sites te lokken. Tel daar de inkomsten uit e-commerce bij op en het wordt duidelijk dat dit slechts het begin is van de eindeloze mogelijkheden die VNU met deze portal site in handen heeft.

Pim Hutjens

Die 1000,- die alle dochterbeheerders ontvangen is natuurlijk helemaal niet zo'n gul gebaar. Als je met 3 mensen tientallen miljoenen guldens (of het er nu 10 of 70 zijn zoals wel wordt geschreven) ontvangt voor de verkoop van Startpagina vindt ik een half miljoen voor 500 dochters erg weinig. Tenslotte steken wij er met zijn allen vele malen meer uren in dan zij ooit kunnen/zullen doen. Dan mag Startpagina.nl wel opgericht zijn door deze 1,2 of 3 personen (hoe delen de andere 2 medewerkers, Jan Willem en Jeroen eigenlijk in de verkoop en wat blijven zij doen?) maar wij hebben nooit loon ontvangen dus vind ik dat wij meer zouden moeten delen in het succes. Verder betreur ik dat er ook nog geen duidelijkheid is hoe het zit met rechten van de dochterpagina's. Kunnen wij zomaar meeverkocht worden? Willen wij dat? En krijgen wij nu een salaris van VNU? Durk Jan de Bruin zal in ieder geval gewoon een salaris krijgen, dan horen wij dat ook te krijgen. Ik ben benieuwd wat onze toekomst zal zijn bij Startpagina, ik vind dit in ieder geval een valse start. Begrijp me niet verkeerd, ik gun Durk Jan en cs, dit succes en de opbrengst van harte. Ik vind alleen wel dat we veel te weinig (niet) betrokken zijn geweest bij beslissingen en niet naar verhouding van onze inspanningen beloond worden. Ik betreur het dat door de gang van zaken Michel (leider van ons Intranet en beheerder van een dochter) heeft gezegd te zullen stoppen. Pim HutjensStudenten.pagina.nl

Erik Bleeker

VNU heeft een van de beste internet netwerken aangekocht: de heldere structuur zonder reclame is zo aansprekend dat het tot mijn favoriete pagina behoort als ik wil zoeken. Proficiat

toine

VNU heeft een korf gekocht. Wie weerhoudt de bijen ervan een nieuwe koningin te kiezen en massaal met content en al weg te zwermen naar een nieuwe portaal? Blijft de grote uitgever achter met een wespennest!

Gelderlander

Durk Jan de Bruin (37) maakte een site uit hobbyisme. Om zijn vader wegwijs te maken op het Internet. Anderhalf jaar later is de Startpagina één van de best bezochte websites van Nederland. Uitgever VNU is nu de nieuwe eigenaar. Je kan hem nog steeds 's nachts wakker maken voor een gesprek over een website, want Durk Jan de Bruin is een freak en verliefd op het Internet. 'Als ik moest kiezen tussen nog meer groei en de Startpagina voor een paar miljoen verkopen, dan koos ik voor het eerste', zei de oprichter van de Startpagina acht maanden geleden nog in een interview. Nu heeft hij zijn geesteskind verkocht. VNU wilde de overzichtelijke verzamelsite, waar dagelijks honderdduizenden internetters hun surftocht beginnen, graag hebben. Is de passie weg? 'De laatste maanden groeide de Startpagina me boven het hoofd', vertelt Durk Jan de Bruin een dag na de deal. 'Vorig jaar zomer hadden we dagelijks 120.000 bezoekers; nu zijn dat er 600.000. Er kwamen managementtaken op me af. Juridische zaken om anderen te bevechten die de Startpagina kopiëren. Ik zag een verschuiving van het leuke werk naar het minder leuke werk. Dus hebben we gedacht: laten we het lekker klein houden en een sterke partij zoeken.' De verkoopprijs van de Startpagina zou rond de zeventig miljoen kunnen liggen, zegt Planet MultiMedia. 'Niet waar', ontkent de oprichter de miljoenenspeculaties over de prijs die de Haarlemse uitgever van onder meer Libelle en Playboy betaald zou hebben. Het verkoopbedrag wil hij niet noemen. De Bruin wordt binnen VNU directeur Startpagina. 'Ik ga nu het concept verder uitdiepen. Virtuele gemeenschappen creëren en VNU gaat daarin investeren. Zo zouden mensen elkaar virtueel kunnen ontmoeten bij bijvoorbeeld de paardenpagina, een soort chatbox, ja. Ook zou iedereen met een eigen homepage over paarden een pagina kunnen krijgen.' Durk Jan de Bruin mag zijn vader dankbaar zijn. Het begin van het succes lag in de zomer van '98. Zijn vader ging het Internet op maar vond de startpagina van World Online, waar hij een abonnement had, veel te ingewikkeld. Zoon Durk Jan, die informatica heeft gestudeerd, luisterde naar de wensen van zijn vader. En hij maakte voor zijn pa een pagina met een aantal handige direct aanklikbare favoriete webadressen. Het was het begin van de Startpagina. Honderdduizenden mensen vinden het heel handig wat Durk Jan de Bruin heeft bedacht. Nu, anderhalf jaar later, vecht de Startpagina met zoekmachine Ilse om de eerste plaats van best bezochte websites. 'Zonder ooit reclame te hebben gemaakt.' De site is volgens De Bruin zo'n succes omdat Startpagina luistert naar de Internetgebruiker. En hinderlijke reclame ontbreekt op de eerste pagina die verwijst naar sites over woning/tuin, geld, beurs, nieuws, reizen en verkeer of naar tip van de dag. Toch wordt er geld verdiend. Achter de Startpagina liggen vierhonderd andere pagina's. Ook deze dochterpagina's zijn basislijsten met links over een onderwerp. De dochterpagina's werden aanvankelijk gevuld en beheerd door vrijwilligers, maar in september vorig jaar is besloten om commercieel te gaan en De Bruin spreekt nu van virtuele franchisers. De dochterpagina's hebben twee reclamevakken op hun site. De rechterkant mogen de virtuele franchisers sinds september zelf exploiteren. 'Sommigen verdienen een maandsalaris extra.' Het linkerreclamevak was van Startpagina, van De Bruin dus. Was, want de nieuwe eigenaar VNU gaat nu dat reclamevak vullen. De Bruin heeft alle vertrouwen in de toekomst van zijn geesteskind onder VNU-vleugels. 'Ze weten donders goed dat de Startpagina binnen twee maanden de nek om is gedraaid als je het volgooit met reclame.'  http://www.gelderlander.nl/nieuws/46SR47.html  

raymond

Als ik nu zo de reacties lees dan komen er meteen wat vragen in mij op. klopt het dat een een vermelding op de hoofdpagina 1500 gulden kost? ik kan het me niet voorstellen want dan is de kwaliteit toch niet meer gewaarborgd en staat de behoefte van de bezoeker niet centraal. Wordt de link op de hoofdpagina gebaseerd op statistieken ofzo? Als de vrijwilligers 1000 gulden krijgen dan is dat wel weinig moet ik zeggen. Teken je als vrijwilliger een contract en heb je dan de copyright en rechten of is daar nooit zo over nagedacht?Ik heb begrepen dat niemand weet wie wat verdient bij de startpagina. webads is de spin in het web lijkt mij, die verdient 40 procent per banner geloof ik en die zal dus wel weten wie wat verdient.Maar VNU kan ook heel goed zelf advertenties gaan verkopen dus wat wordt de rol van Webads eigenlijk? of is Webads VNU-related??? Tot slot, in welke discussiegroepen worden er discussies gevoerd over de toekomst van de Startpagina. Ik ben wel benieuwd. raymond

raymond

Ik lees nog iets in de reacties over de statistieken. Dat snap ik niet zo; stijgt de teller bijvoorbeeld als ik van de hoofdpagina naar een aantal subpaginas ga? of zijn er 600 duizend unieke bezoekers? als de startpagina trouwens voor iedere subpagina een aparte domeinnaam moet aanvragen dan kost dan nogal wat (400/500 pagina's, toch?)

BenVriesema

Beste mensen, jullie zijn gewoon allemaal stik jaloers op meneer Durk die zijn ideetje waarschijnlijk aardig verkocht heeft. VNU lijkt mij ook niet gek om een compleet luchtkasteel te kopen. Wel denk ik dat als het zo is dat de startpagina bestaat bij de gratie van de vrijwillige medewerkers, ik wil voorstellen dat alle medewerkers zich nu organiseren tot een nieuwe portal waarbij een ieder een evenredig aandeel verwerft in dit virtuele bedrijf,om het daarna wederom aan de meest biedende verkopen. Serieus geinteresseerden kunnen zich bij ondergetekende melden.Het zal noodzakelijk zijn dat deze vrijwilligers uiteraard de keus maken of bij startpagina.nl blijven, of naar de nieuwe company.Ben benieuwd naar de reactie's.Ben Vriesema

Eric Groennou

Opmerkelijk om te zien hoeveel reacties er op dit artikel zijn geschreven. Wat ik nooit begrepen heb, is het feit dat de kwaliteit van deze startpagina nooit is verbeterd. Leuk voor de snelheid en het overzicht dat er geen reclame op staat, maar iets opzoeken op zo'n 360 verschillende pagina's kan ik niet gebruiksvriendelijk noemen. Ik heb alle 65.000 links met omschrijvingen van de startpagina's op mij schijf staan (bedankt voor de makkelijke tabel2.js bestanden) en die zijn via een database allemaal vanuit 1 pagina snel op te zoeken. En ja 🙂 ook een servertest leerde mij dat het online kan. Dat VNU deze portal voor weet ik veel hoeveel overneemt, gaat mij helemaal boven mijn pet. In feite nemen ze niet de site over, maar de 600.000 bezoekers, want dat is de enige waarde van startpagina. De funktie "Directeur Startpagina" lijkt mij in dit licht bezien dan ook niet een funktie met veel zekerheid voor de nabije toekomst. Overigens zijn virtuele pagina's precies weer iets waar 600.000 bezoekers van een linkportal op zitten te wachten 🙂

Sponsor: Reply Services

Startpagina Poll: Alle Startpaginadochter beheerders moeten opstappen. EENS? Stuur een email naar reply1@reply.net ONEENS? Stuur een email naar reply2@reply.net Eventueel beargumenteren.De uitslag kunt u opvragen bij reply3@reply.net.U krijgt een auto-reply bericht teruggestuurd met de uitslag.

John van de Hoek

Is er al een anti-startpagina of afgescheiden dochters-pagina????Moet toch wel rendabel zijn om een paar succesvolle dochters over te nemen en daarmee een nieuwe site op te zetten. De bijkomende publiciteit zorgt gelijk voor voldoende bezoek. Misschien wil Welcome.to/NL de dochters wel adopteren.

Jeroen Hartman

Ik heb echt geen negatieve kritiek op de overname van Startpagina.nl door VNU, maar het maakt mij alleen lichtelijk jalours hoe deze jonge mensen zoals Ben Woldring (15 jaar, http://www.bellen.com; http://www.belwijzer.nl), Martijn Bevelander (20 jaar, Bevelander Internet Services) en nu dan Durk Jan de Bruin (37) zo vroeg al multi-miljononair (uitgezonderd Ben Woldring, maar die verdient ook een leuk zakcentje!) kunnen zijn door het nieuwe medium; internet! Ik ben echt niet wanhopig of zo, maar diep van binnen ben ik altijd bezig met een nieuw idee voor op internet met in mijn achterhoofd om er geld mee te kunnen verdienen… Dus voor diegenen die dit ook hebben kunnen me mailen om te brainstormen! ;-) Met vriendelijke groet, Jeroen Hartman

Michel

Als beheerder van catamarans.pagina.nl en sauna.pagina.nl ben ik ontstemd over de huidige gang van zaken. Het onderhoud van deze dochterpagina's deed ik altijd voor de lol en uit sympathie voor de initiatiefnemers; ik heb ook nooit commercieel 'gebannerd'. Nu stellen zij dat ze het niet meer volhielden om alle werkzaamheden zelfstandig uit te voeren; daar kan ik mij wel iets bij voorstellen… Toch jammer dat ze dit signaal nooit hebben afgegeven aan de webmasters van de dochterpagina's, want daaronder bevinden zich velen (waaronder ikzelf) die best wat taken van hen hadden willen overnemen. Nu heeft Startpagina ons gepasseerd en het concept verkocht zonder dat wij daarvan echt profiteren. Die financiële geste is natuurlijk maar heel gering in vergelijking met de 'marktconforme' prijs die Startpagina ervoor gekregen heeft. De in het artikel gedane uitspraken van VNU stellen mij niet gerust over de toekomst. Een banner op de Startpagina, net als bij Yahoo… hoe komen ze erop? En dat durven ze na een week vol onrust in de gemoederen al plompverloren te communiceren… dat getuigt niet van respect. Ik heb nu definitief besloten mijn activiteiten voor Startpagina te beëindigen. De catamaranlinks zet ik voort op mijn 'Catsailors Pages' en weet zeker dat catamaranliefhebbend Nederland die zal weten te vinden.

Cornelis

Helaas heb ik niet de kans gekregen om de pagina DVD.pagina.nlte runnen, omdat ik al een pagina bij Boogo zou hebben. Hoe bedoelje discriminatie! Maar als ik deze DVD.pagina.nl wel zou hebbengehad, zou ik iedereen motiveren om een "staking" in te zettenen de pagina's een tijdje ofline te gooien. Idee? 

Jochem Peppelenbos

Ook hier de reactie die ik tevens op een ander artikel over de overname van Startpagina door VNU heb gegeven: webmasters van dochtersites, voer in hemelsnaam de discussie over de overname intern en gooi de naam en faam van Startpagina en je eigen dochtersites niet te grabbel door open en bloot met allerlei negatieve stemmingmakerij mee te doen! We kunnen intern discussiëren d.m.v. van de besloten groep op Viadesk, doe dat dan ook! Mocht je nog geen lid zijn van de groep, mail mij dan en ik nodig je persoonlijk uit.Webmaster 050.pagina.nl

Profiteurtje

Uit deze commotie blijkt maar weer dat de gemiddelde Nederlander gewoon te naief is.Het zijn de Nina Brinkjes en Durk jantjes van deze wereld die hier perfect op inspringen en een soort digitale slavernij weten te verbergen tot het moment dat ze hun geld binnen hebben. Ik kan eigenlijk maar een ding vragen; is het te laat om nog even een dochterpaginaatje te maken en die rug te vangen?

John Verschuren

Goeie zet van de VNU. Blijkt een goudmijn te zijn. Zie ook het artikel vandaag op Webwereld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond