Deel dit artikel
-

Vodafone Nederland zoekt beste eHealth-app

Vodafone en Waag Society stellen 40.000 euro prijzengeld in het vooruitzicht aan degene die het winnende concept indient voor de beste mobiele app voor eHealth.

De termijn voor inzending is geopend en sluit op 6 september. De finale van Mobiles for Good vindt plaats tijdens Emerce eHealth op 26 september, waar ook de winnaar bekend wordt gemaakt.

Rob Shuter, CEO Vodafone Nederland, zegt: “Mobiele technologie speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van kwaliteit in de zorg- en welzijnssector. mHealth maakt het mogelijk om efficiënter, productiever en slimmer om te gaan met trends zoals vergrijzing en verwacht personeelstekort.”

De challenge opgedeeld in drie categorieën: ‘take care’, ‘de digitale patiënt’ en ‘de digitale dokter’. De vorm van de inzendingen is vrij en kan dus variëren van apps voor de smartphone tot sms-diensten en van m2m-toepassingen tot hardware. De concepten mogen zich richten op Nederland of ontwikkelingslanden.

Enkele simpele en niet zeldzame voorbeelden zijn bijvoorbeeld een spreekuur via Twitter, een mobiele diagnose-tool of een app om zelf medische gegevens bij te houden.

Vorig jaar werden de Mobiles for Good Challenge gewonnen door de Hospitality App, Amplino en Speechassistant.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond