Deel dit artikel
-

Vodafone volgt KPN met mobiele tv-dienst

Vodafone volgt KPN met een eigen mobiele tv-dienst die ook zonder bestaand tv-abonnement bij de aanbieder kan worden afgenomen. Anders dan KPN wacht het bedrijf niet tot september met de lancering: de dienst is voor 4,95 euro per maand direct beschikbaar, maar wel alleen voor eigen klanten.

Klanten van Vodafone kunnen via de TV Anywhere App, beschikbaar voor zowel iOS als Android, onderweg en overal in Nederland televisiekijken. Het aanbod bestaat uit twaalf kanalen, de NPO-zenders, RTL-zenders, SBS-zenders en XITE. Voor Vodafone Thuis abonnees zijn er 17 kanalen buitenshuis te bekijken en 22 kanalen thuis, waaronder 24 Kitchen, National Geographic, TLC, Discovery, Animal Planet, Investigation, Eurosport, MTV, Comedy Central en Nickelodeon. Kijkers kunnen via sociale media content delen.

TV Anywhere is beschikbaar voor zowel Vodafone Thuis klanten, als Vodafone klanten met een mobiel abonnement. De app is niet te gebruiken als men geen Vodafone klant bent. Daarin verschilt het product van KPN Play, dat ook via concurrerende netwerken beschikbaar is. Overigens heeft KPN wel een speciaal internet only abonnement voor haar dienst aangekondigd.

Volgens Gerard Overmars, hoofd Consumer Fixed Vodafone, volgt zijn bedrijf een andere koers dan KPN: “Zij lanceren een eigen contentstrategie, wij zien televisie als toegevoegde waarde voor onze bestaande klanten. Ons product is zeker geen reactie op KPN.”

Voor Vodafone Thuis klanten is TV Anywhere te bekijken via alle 3G, 4G en WiFi-netwerken in Nederland. Via 3G en 4G zal TV Anywhere data verbruiken uit je mobiele databundel. Vodafone klanten met alleen een mobiel abonnement kunnen óók gebruik maken van alle WiFi-netwerken, en natuurlijk via Vodafone 3G/4G.

Vodafone klanten ontvangen een alert via sms voordat ze en als ze over hun data-limiet heen gaan. Overmars: “Je kunt de resolutie zo instellen dat je 15 uur kunt kijken voor 1 gigabyte aan data.”

TV Anywhere vervangt de huidige Live TV-portal die nu beschikbaar is voor Vodafone Mobile klanten, en de TV app voor Vodafone Thuis klanten.

TV Anywhere interface

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond