Deel dit artikel
-

Voldoende belangstelling voor investeringsmaatschappij breedband Gelderland

Drie partijen willen samen met de Provincie Gelderland investeren in de aanleg van breedband in de Achterhoek. Dat meldt de provincie.

Gelderland wil snelheid in de aanleg van breedbandnetwerken. Daarom richt het een investeringsmaatschappij breedband op. Met deze maatschappij wil de provincie in 2015 breedbandnetwerken aanleggen in de ‘witte gebieden’ van de acht gemeenten in de Achterhoek en zoekt hiervoor een mede-investeerder. De selectie loopt via een zogenaamde concurrerende selectieprocedure.

Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Jan Jacob van Dijk is het ‘de eerste keer dat we zoiets in Nederland doen. De aanmeldingen tonen aan dat de markt interesse heeft om samen met ons te investeren in de aanleg van breedbandnetwerken. Want dat is nodig om de leefbaarheid in het buitengebied van de Achterhoek te vergroten.’

De komende weken bekijkt Gelderland de aanmeldingen die zijn binnengekomen. Daarbij wordt gekeken of deze voldoen aan de gestelde eisen uit de Selectieleidraad.

De provincie verwacht inbreng van kapitaal en know-how van de markt. De partner wordt deel van het op te richten publiek-private samenwerkingsverband. De feitelijke aanleg wordt uitbesteed aan private bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond