Deel dit artikel
-

Voorzitter MKB-Nederland wil gelijk speelveld fysieke winkels en online platforms

MKB Nederland wil een gelijk speelveld tussen fysieke winkels en online platforms. Dat vertelde MKB-Nederland Jacco Vonhof tijdens een uitzending van WNL op NPO Radio1. Vonhof is niet tegen online winkelen of de aanwezigheid van buitenlandse giganten. Online platforms zijn een gegeven.

Maar een lokale ondernemer loopt wel tegen lokale lasten aan om een product te kunnen verkopen. ‘Alibaba hoeft dat niet, die stopt het in een pakje en verstuurt het vanuit China.’

De winkelier die in een winkelstraat zit betaalt ozb-belasting voor zijn pand en en precariobelasting aan de gemeente om reclame te maken. Hij moet zaken regelen voor de brandweer en zijn spullen moeten gekeurd worden volgens Europese regels.

Vonhof wil het speelveld voor iedereen eerlijker maken en niet specifiek moeilijker voor online platforms. ‘Waarom hoeft er bijvoorbeeld niet betaald te worden voor het terugsturen van producten, daar kun je over nadenken. En zorg voor een gelijk speelveld, waarbij een platform dezelfde belastingdruk ervaart als de winkelier in de winkelstraat.’ Vonhof denkt bijvoorbeeld aan een heffing op producten die via internet van buiten Europa komen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Marcel Landeweerd - Stichting WebwinkelKeur

Ik denk dat de heer Vonhof een goed punt heeft, alleen jammer dat hij alle online winkels over 1 kam lijkt te scheren. Ook lokale ondernemers kunnen een webwinkel hebben en ook in de winkelstraat zijn bedrijven die belasting ontduiken. Maak beter een onderscheid tussen MKB en multinationals in plaats van online vs offline. Zie ook https://twinklemagazine.nl/2019/12/lokaal-kopen-kan-ook-online/index.xml

mark cuckerberg

Leuk bedacht, wacht maar totdat Amazon is neergestreken in Nederland, dan zet dit idee geen zoden meer aan de dijk en zal de COMPLETE Nederlandse (arbeids)markt overgenomen worden door de Amerikanen.

Niemand zal ontkomen aan de economische vrijheids beroving die plaats gaat vinden van 2020 tm 2025 door Amazon.

Richard

Wat een onzinnige en conservatieve opvattingen vd MKB Nederland voorzitter/directeur(?).

In plaats van krampachtig vast te houden aan een verkoopmodel wat tot de komst vh internet werkte zouden en zichzelf in een slachtoffer positie manouvreren, zouden MKB’ers juist het internet en platformen als Bol/Amazon moeten omarmen en in hun voordeel moeten gebruiken.

Als ondernemer Met een fysieke winkel kun je toch ook gewoon Je assortment op BOL plaatsten en/of een webshop hebben????!

En Dan zo’n belachelijke redenatie erbij als “ waarom er niet voor retouren wordt betaald; er wordt WEL voor retouren betaald alleen wellicht niet doorberekend aan de klant, dat is een beleidsmatige beslissing vd online ondernemer. Net zoals 99% v alle winkels gratis plastic tassen meegeeft.

Ik snap wel dat het MKB zo slecht gaat Met figuren als Dhr Vonhof als bestuurder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond