Deel dit artikel
-

Vouwbare Samsung Galaxy Fold vertoont nu al gebreken

De vouwbare smartphone van Samsung, die in Nederland 2020 euro moet kosten, is nog niet eens officieel verkrijgbaar, maar nu al melden journalisten met een testexemplaar ernstige defecten.

Het toestel is maandag uitgereikt aan diverse buitenlandse journalisten. Bloomberg, The Verge en CNBC melden onafhankelijk van elkaar ernstige gebreken.

Samsung zegt dat het toestel zeker 200.000 keer probleemloos kan worden gevouwen.

Op het exemplaar van The Verge is precies op de vouw een bobbeltje verschenen, volgens de auteur Dieter Bohn duidelijke signalen van een defecte LED.

Steve Kovach van CNBC heeft een toestel met een flikkerend scherm nadat een beschermfolie was verwijderd. Dat melden meer mensen, ook bij toestellen waarvan het folie is blijven zitten.

Mark Gurman van Bloomberg meldt via Twitter dat het toestel ‘volledig kapot’ is.

In Nederland mochten journalisten afgelopen vrijdag onder embargo enige tijd niet productie-exemplaren uitproberen, maar ze werden niet uitgeleend.

Samsung reageert als volgt: ‘We onderzoeken deze exemplaren grondig om de oorzaak vast te stellen. Daarnaast rapporteren enkele journalisten dat ze de toplaag van het display hebben verwijderd, wat schade aan het scherm heeft veroorzaakt. Het hoofdscherm van de Galaxy Fold heeft een beschermende toplaag die onderdeel is van de displaystructuur. Deze toplaag is ontworpen om het display te beschermen tegen onbedoelde krassen. Het verwijderen van deze beschermlaag of het toevoegen van kleefmiddelen aan het hoofddisplay kan schade veroorzaken.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond