Deel dit artikel
-

Vraag naar 5-inch smartphones explodeert

In het eerste kwartaal van 2014 zijn 279,4 miljoen smartphones verscheept, een groei van 29 procent vergeleken met een jaar geleden. Dat blijkt uit marktcijfers van Canalys. 81 procent van deze toestellen had Android aan boord, iOS en Windows Phone waren goed voor 16 en 3 procent marktaandeel. Meest opvallend: de sterke groei van 5-inch modellen.

De sterkste groei, van 369 procent, zit hem in 5 inch toestellen. Dit segment wordt grotendeels gedomineerd door Samsung, op het voet gevolgd door Lenovo, Huawei, LG en Sony. Samsung is over de gehele linie de grootste leverancier van smartphones, Apple is de nummer twee.

Opvallend is dat Huawei al een derde plaats heeft bereikt, terwijl Sony en LG niet eens in de Top 10 voorkomen. Dat ligt deels aan de dominantie van Chinese spelers. Naast Huawei rukken Xiaomi, Yulong en ZTE op. China is veruit de grootste markt voor smartphones. Daar werden in het eerste kwartaal bijna honderd miljoen toestellen verkocht.

Deel dit bericht

2 Reacties

Bas van der Veeken

Vind het ook veel fijner om alles duidelijk te kunnen lezen, of gewoon meer content op je scherm te hebben.

Het tegenargument wat altijd gegeven wordt dat ie niet in je broekzak past houd meestal geen stand. Het past eigenlijk altijd. Misschien niet bij skinny jeans ofzo 😛

Pas vanaf 6 inch wordt dat mogelijk een probleem.

glen

alleen jammer dat veel websites nog steeds de inhaalslag moeten maken naar een responsive ontwerp.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond