Deel dit artikel
-

VRDays dit jaar volledig virtueel en in VR

Net als veel andere congressen en beurzen vindt ook VRDays Europe op 4, 5 en 6 november volledig virtueel plaats.

De eerste reeks sprekers en thema’s van The New Horizons editie zijn aangekondigd. Door de bezoeker dit jaar mee te nemen in verschillende realiteiten, wil VRDays Europe 2020 laten zien hoe de wereld van morgen eruit kan zien.

De Vision & Impact-conferentie wordt dit jaar live gestreamd op Vimeo. Daarnaast is er een virtuele beurs in de Laval Virtual World, waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en de verschillende stands kunnen bezoeken met hun eigen avatar.

In Zoom presenteert de organisatie de Immersive Funding Market met getalenteerde start-ups, creatieven en onderzoekers. En in de Church of VR worden prijswinnende, creatieve projecten van het afgelopen jaar vertoond in VR.

Tijdens het meest evenement van 2020 komen internationale topexperts aan het woord waaronder Alvin Wang Graylin Directeur van HTC China, Jeremy Bailenson Founding Director van Stanford University’s Virtual Human Interaction Lab, Sandra Rodriguez van MIT, UX-designer Shengzhi Wu van Google en Directeur XR Research Timoni West van Unity.

Naast vele andere onderwerpen komen thema’s aan bod zoals The Future of Work met de opkomst van Virtual Conferencing, XR-gaming, The Next Museum over hoe musea VR/AR kunnen inzetten, Virtuele Film Productie, VR/AR toepassingen bij geestelijke gezondheidszorg tijdens- en na de coronacrisis, VR en Telerehabilitatie bij behandeling en verzorging op afstand en Cross Tech met AI en 5G.

Daarnaast wordt tijdens VRDays Europe uitgebreid stilgestaan bij innovatie in en uit ons eigen land. Onder andere Amir H. Sadeghi M.D., M.Sc komt vertellen hoe longkanker operaties tegenwoordig nauwkeuriger uitgevoerd kunnen worden door het gebruik van een VR-bril en Corine Laman en Roxy van de Langkruis van Politie Nederland laten zien hoe het Politiekorps van Amsterdam VR inzet op een plaats delict.

Jae Maloney, XR Consultant bij KLM, bespreekt welke technologieën er worden gebruikt om hun ecologische voetafdruk te reduceren en Eric Joris, transdisciplinair kunstenaar die sinds begin jaren negentig experimenteert met immersieve VR-performances en artistiek leider is van experimenteel gezelschap CREW, geeft tijdens de conferentie een preview van de voorstelling Hamlet’s Lunacy.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond