Deel dit artikel
-

Vrouwensite Bepster strijdt tegen Sanoma overheersing

Vrouwencommunity Bepster gaat de concurrentie aan met de vele sites van de vrouwenbladen van Sanoma. De community groeit, na een vernieuwingsslag, flink. Bepster is één van de weinige grote vrouwensites die niet aan een blad gekoppeld is.

Bekende en drukbezochte vrouwensites zijn die van de Sanoma-bladen Libelle, Viva, Margriet, Flair, Esta en Cosmopolitan. Vrouwonline is ook veelbezocht en onderdeel van Sanoma. Andere vrouwensites zijn onder meer Vrouwenpraat, Vrouw.nl en Elle Girl. Bepster is volgens mede-oprichter Fleur Overes een van de weinig onafhankelijke vrouwensites van Nederland. Er zijn wel veel sites en fora die zich richten op een specifiek vrouwenonderwerp, zegt ze. Overes startte Bepster een jaar geleden samen met een partner.

In de maand september had Bepster zo’n 70.000 unieke bezoekers volgens Overes. Dat is nog flink minder dan bijvoorbeeld de Libelle-site, die maandelijks zo’n 250.000 unieke bezoekers heeft., maar Bepster constateert een flinke groei. 

Bepster bestaat nu een jaar. De site is eind september flink vernieuwd en heeft onder meer nu een vaste maandelijkse column van Karin Spaink. De site verdient aan het plaatsen van banners. Adlink regelt de advertentieverkoop.

In de oorspronkelijke opzet was Bepster een forum. Na de vernieuwing heeft de site de vorm van een ‘magazine’, legt Overes uit. De site is opgedeeld in verschillende onderwerpen, zoals ‘geld & budget’, ‘huis & tuin’ en ‘mijn kind’. Elk onderwerp is gekoppeld aan een specifiek forum. Adviseurs geven adviezen aan vrouwen. Zo geeft Patty Harpenau afslankadviezen. In totaal zijn er negen coaches, van een plastisch chirurg tot een verzekeringsadviseur. Bepster betaalt adviseurs niet. Overes: “Wij geven hen een podium waarop ze zich kunnen profileren.”

Bepster wil aan het einde van dit jaar weblogs toevoegen aan de site. Viva, Vrouwonline en Cosmopolitan bieden lezers al de mogelijkheid tot het aanmaken van een weblog. Daarnaast kunnen ‘Bepsters’ straks uitgebreide profielen aanmaken. Het toevoegen van vrienden aan een profiel ligt niet in de planning, zegt Overes. “Daarvoor heb je Hyves.”

Internetforums vormen voor vrouwensites overigens de belangrijkste attractie. Dat was de conclusie uit een onderzoek van Rianne Schreuder van de Hogeschool inHolland. Schreuder studeerde af op het onderwerp ‘Digitalisering Vrouwentijdschriften: Meerwaarde of Kannibalisme?’

Deel dit bericht

1 Reactie

Vrouwenpower

De site heeft de strijd kennelijk niet gewonnen. Gelukkig gaan wij wel door met de strijd. VrouwenPower is altijd veel groter geweest als bepster en bestaat nog steeds.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond