Deel dit artikel
-

VRT neemt afscheid van DVB-T

De Vlaamse openbare omroep VRT stopt op 1 december met uitzenden via de digitale ether, oftewel DVB-T. De kosten zijn te hoog, en slechts 45.000 Belgen maken er gebruik van.

Via DVB-T, in Nederland beter bekend als Digitenne, gaf de VRT jarenlang de zenders Eén, Canvas en Ketnet en de verschillende radionetten door.

De omroep wil zich nu concentreren op het online aanbod, VRT NU.

In Nederland wordt Digitenne nog niet afgeschakeld, maar licentiehouder KPN gaat wel een nieuwe variant van de technologie invoeren die onder meer HD mogelijk maakt.

Deel dit bericht

3 Reacties

Francis

Ik vindt dat men er van uitgaat dat iedereen op internet is aangesloten maar dat is niet zo.
Mensen met een karig inkomen bijvoorbeeld worden hierdoor nog maar eens getroffen. Destijds heeft men het kijk en luistergeld afgeschaft en men ging daar fier op maar nu wil men via een omweg terug geld uit de zakken van de armen kloppen via internet aansluiting.
Dit is om eens over na te denken.

Jos - Daevanos

Ja Francis, en wat te denken over mensen met een reizend beroep, binnenschippers bijvoorbeeld. Die hebben geen vaste internetaansluiting en als ze al een (dure) databundel hebben: Anderhalf uur video plus geluid vreet ongeveer 5 Gigabyte, dus dat is bij voorbaat geen optie. En WiFi-spots zijn er langs de vaarwegen ook zelden of nooit. Een betalend satelliet-abonnement zonder een volgschotel van minimaal €3000,– is alleen afgemeerd te gebruiken en niet weggelegd voor mensen met een adres buiten België.

Cor

Er is een (1) verbetering namelijk HD kwaliteit en dat wordt breed uitgemeten. Nu de nadelen die door KPN niet genoemd worden. Je kunt niet zelf meer een ontvanger kopen en hier een smartcard in plaatsen. KPN gebruikt de meest simpele en goedkope made in China ontvanger waarvan de consumentenprijs op aliexpres hooguit EUR 25,00 is . En deze worden verhuurt voor EUR 5,00 per maand.

Zelfs opnemen is niet meer mogelijk, zo slechts zijn ze. Ik dacht dat KPN alleen de uitzendrechten had gekregen en niet de codering mag misbruiken om exlusief digitenneontvangers te mogen verhuren. Er is geen vrije keuze meer mbt het merk en de kwaliteiten van de ontvanger. Ook de tv met een ingebouwde digitenne ontvanger -ook al kan deze het coderingsprotcol aan- is waardeloos omdat KPN geen smartcard of een ander decoderingsmodule (CI slot) levert.

Niemand zou het accepteren dat een miele wasmachine alleen de was doet met omo waspoeder. En dat is precies datgene wat KPN ons opdringt. Je kunt alleen digitenne bekijken met een kpn huur ontvanger. Wie zit daar op te wachten????

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond