Deel dit artikel
-

VRT neemt afscheid van DVB-T

De Vlaamse openbare omroep VRT stopt op 1 december met uitzenden via de digitale ether, oftewel DVB-T. De kosten zijn te hoog, en slechts 45.000 Belgen maken er gebruik van.

Via DVB-T, in Nederland beter bekend als Digitenne, gaf de VRT jarenlang de zenders Eén, Canvas en Ketnet en de verschillende radionetten door.

De omroep wil zich nu concentreren op het online aanbod, VRT NU.

In Nederland wordt Digitenne nog niet afgeschakeld, maar licentiehouder KPN gaat wel een nieuwe variant van de technologie invoeren die onder meer HD mogelijk maakt.

Dit bericht is 5 keer gedeeld

2 Reacties

Francis

Ik vindt dat men er van uitgaat dat iedereen op internet is aangesloten maar dat is niet zo.
Mensen met een karig inkomen bijvoorbeeld worden hierdoor nog maar eens getroffen. Destijds heeft men het kijk en luistergeld afgeschaft en men ging daar fier op maar nu wil men via een omweg terug geld uit de zakken van de armen kloppen via internet aansluiting.
Dit is om eens over na te denken.

Jos - Daevanos

Ja Francis, en wat te denken over mensen met een reizend beroep, binnenschippers bijvoorbeeld. Die hebben geen vaste internetaansluiting en als ze al een (dure) databundel hebben: Anderhalf uur video plus geluid vreet ongeveer 5 Gigabyte, dus dat is bij voorbaat geen optie. En WiFi-spots zijn er langs de vaarwegen ook zelden of nooit. Een betalend satelliet-abonnement zonder een volgschotel van minimaal €3000,– is alleen afgemeerd te gebruiken en niet weggelegd voor mensen met een adres buiten België.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond