Deel dit artikel
-

“Wat waren de laatste twee jaar mooi”

Op elk Emerce-artikel kan gereageerd worden door middel van de reactie-mogelijkheden op www.emerce.nl . Hieronder een overzicht van de 25 artikelen waarop het meeste is gereageerd en de 25 personen die het meest gereageerd hebben.

Discussie

Op het moment van dit schrijven staan er op de Emerce site in totaal 3278 artikelen. Daarop is 9393 keer gereageerd, waaruit overmijdelijk de conclusie volgt dat elk artikel gemiddeld 3 reacties heeft opgeleverd. Er zijn natuurlijk uitschieters…

De 25 artikelen waarop het meest is gereageerd

216 Site reviews
78 Ondanks ontslagen: Webbureaus zien geen neergaande markt
77 Change the Script vraagt faillissement aan
71 Maurice de Hond geschorst als bestuursvoorzitter
68 Spott.nl wordt opgeheven
59 Ontslagen bij YourNews, ceo Van Ottele geschorst
58 Startkabel.nl wil tweede Startpagina worden
53 Lost Boys overgenomen door IconMedialab
51 Het oorlogspad van die Bitmagic-zeikerd
50 Frackers: "De fout die we nu maken, gaan we betalen over drie jaar"
49 Doorstart YourNews onder de naam Momac
48 ‘We verkopen geen praatjes’
44 IAB tegen verbod op cookies
43 Hot-Orange vraagt uitstel van betaling aan
42 Ook Netpresence ontkomt niet aan reorganisatie
41 Pulse Interactive failliet
39 Deel MagicMinds in surséance
38 Newconomy-participatie Macropolis vraagt surseance aan
37 Cash voor je mening
36 Europarlement stemt vóór verbod op cookies
35 MagicMinds op overnamepad; ontslag voor webdesigners
33 Klik maar niet op mij
32 "Zoekmachines zelf oorzaak onbruikbare zoekresultaten"
31 24/7 Europe in surseance van betaling
30 Maurice de Hond vertrekt bij Newconomy

Anoniem?

Ondanks de mogelijkheid om anoniem te reageren kiezen de meeste Emerce-lezers er voor om zichzelf met voor- en achternaam en werkend e-mailadres bekend te maken. Voorzover wij hebben kunnen achterhalen bevat de top 25 van personen die het meeste gereageerd hebben 5 niet-bestaande e-mailadressen, wat doet vermoeden dat de bijbehorende persoonsnamen ook niet echt bestaan.

De 25 personen die het meeste gereageerd hebben

83 Rene Scholte kantoor@webpositie.com
80 Peter nee@nee.nl
63 Teun van Essem teun_van_essem@hotmail.com
58 Bas van de Haterd vdhaterd@xs4all.nl
57 Eric Esselink eesselin@yahoo.com
49 Chefren Hagens chefren@e-knip.nl
48 Roel roel@think-ahead.nl
45 G van Vliet gvanvliet@hotmail.com
44 Bas digitwin@yahoo.com
43 Don Leo donleonidas@yahoo.com
42 Anders Floor andersfloor@hotmail.com
39 Yuri van Geest yurivangeest@hotmail.com
38 Ton van den Hoogen tvdh@b9.nl
36 Mark SD@SD.com
34 Piet a@b.c
33 Job Franken job@euronet.nl
32 Taco d_taco@hotmail.com
31 Donders thunderwords@go.com
30 Joost joostv@whoever.com
29 anoniem onbekend
28 stijn stijndeji@yahoo.com
27 Mike info@musthaves.nl
26 Thomas tom.joosten@mbuyu.com
25 Hans hogenood@hotmail.com
24 Niek van Dijk niek@niekvandijk.nl

MM Building failliet

MM Building BV, een deel van MagicMinds, wordt failliet verklaard. Volgens directeur Eric Bartels gaan de kernactiviteiten van het communicatie-adviesbureau gewoon door. "De discussie is nu alleen: blijven we in het pand zitten, of gaan we naar een andere lokatie?"

De fraaie locatie van MagicMinds blijkt sommigen een doorn in het oog, zoals onder meer ‘Marc’ duidelijk maakt: "Ik heb nooit begrepen hoe een bedrijf met zo’n dure lokatie, zoveel duur personeel etc. kan blijven bestaan als je daar tegenover zet welke projecten er bekend zijn. Ik weet namelijk geen grote klappers en van de website van MM wordt ik ook niets wijzer; ik vind alleen een lijstje met namen. Wat doen ze nou eigenlijk precies?"

‘Sjors Pals’ ziet niets in de buiten-kantoorse activiteiten die in het gebouw plaatsvonden: "Als je jezelf een beetje serieus neemt hoef je toch geen sauna annex vreettent te runnen als je een reclame/ webbureau bent?"

‘Kees Wierema’ denkt dat het allemaal nog best goed kan komen, als er maar serieus gewerkt gaat worden: "Wel moeten ze, net als Lost Boys, naar ‘serious business’ toe, want de fun-tijd is nu voorbij."

‘Oscar’ kijkt terug en ziet dat het goed was: "Mijn gedachten gaan uit naar de mooie feesten en borrels die ik gehad heb op kosten van MM, Lost Boys, Escador, Gorilla Park, First Tuesday, Last Wednesday, Industry Days, etc. etc. Wat waren de laatste twee jaar mooi, gratis zuipen en vreten, mensen die zich uitsloven om geld aan je uit te geven. Fantastisch gewoon."

Zwijgen is goud

Emerce-columnist Job Franken staat even stil bij de grote hoeveelheid reacties die loskomen naar aanleiding van de bespreking van de site van een zekere online knipseldienst. Ondanks de duidelijke titel zijn nog veel meer reacties het gevolg:

‘Barry blanc’ schrijft hoe hij de functie van het forum ziet: "In a way is dit een virtueel dorp, met een paar virtuele kroegen waar de barpraatjes in alles lijken op de praatjes die je pakweg 500 jaar geleden ook al hoorde in de dorpskroeg aan de toog. En ook toen had je lamstralen die hun mond te snel opentrokken."

Degene met wie de lawine van reacties feitelijk begon, meldt dat publiciteit hem welkom is: "Het forum bleek een low-cost proefpanel aan de hand waarvan we de site en functionaliteit hebben kunnen verbeteren. Het mes sneed en snijdt letterlijk aan alle kanten."

‘Freeman’ is echter niet goed te spreken over de discussiebijdrages van deze laatste: "Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je er plezier in hebt om als de nar van de Nederlandse internetwereld bekend te staan."

Job Franken schrijft naar aanleiding van de vele reacties een nawoord, maar ook dan blijkt het credo ‘zwijgen is goud’ aan dovemansoren gericht. ‘Stijn’ moppert: "Job Franken degradeert zichzelf met zijn reactie tot het bedenkelijke niveau van de meesten die in deze discussie (en de discussie over site reviews) hebben gereageerd."

Degene met wie het allemaal begon vraagt om harde maatregelen: "Als ik Job was zou ik excuses indienen, niet op een puntje maar integraal, en aan alle schrijvers en vervolgens Emerce toestemming vragen voor verwijdering van dit stuk van het web."

Wie op een dergelijke manier kaatst kan echter de bal verwachten. ‘Piet’ vraagt: "Beste Emerce-redactie, ik zou het erg op prijs stellen als jullie de inzendingen van C. en zijn pseudoniemen zouden weigeren en/of verwijderen, simpelweg door jullie eigen forum-regels toe te passen: Reclame, felicitaties en onfatsoenlijk taalgebruik zijn niet toegestaan."

Mxstream

Kandidaat Kamerlid Diederik Samsom pleit ervoor dat de overheid zorgt voor de aanleg van breedband-verbindingen en -diensten. Aanleiding is de prijsverhoging die KPN aankondigt voor haar ADSL-diensten.

‘Jan Sellis’ is het daar helemaal mee eens en klaagt: "Nog schandaliger is de ontzettend trage uitrol van adsl over Nederland, alleen gebieden met kabel krijgen de mogelijkheid tot adsl."

‘Jali’ denkt dat KPN het gewoon op een andere manier had moeten brengen: "Als ze twee kleinere prijsverhogingen hadden doorgevoerd in zeg anderhalf jaar tijd was niemand daar over gevallen. Ook erg fout is de communicatie rond de prijsverhoging: eerst ging het om het handhaven van de kwaliteit, toen was het te goedkoop en toen weer had de persvertegenwoordiger over het feit dat tot nu toe ‘introductieprijzen’ waren gehanteerd. Allemaal kul natuurlijk, want de werkelijke reden is dat KPN beter moet renderen vanwege die torenhoge schulden. Zeg dat dan…"

‘Martijn Leenderts’ wantrouwt Samsom, hij is per slot van rekening politicus: "In feite betoogt Samsom meteen het afschaffen van elke vorm van marktwerking. Ervaring leert dat de consument daar uiteindelijk nooit beter van is geworden. Korte termijndenken. Daar hebben would-be parlementariërs de maanden voor verkiezingen wel vaker last van."

‘Kees Rovers’ vertegenwoordigt Close the Gap, een organisatie die ervoor ijvert dat consumenten zelf hun woningen op het glasvezelnet aansluiten: "Zodra dit eigendom in handen is van de bewoners hebben zij (collectief) een onderhandelingspositie t.o.v aanbieders van telefonie, internet, breedbanddiensten en TV. Bovendien bepalen de bewoners zelf welke lokale breedbanddiensten op dit lokale net worden ontwikkeld. Zij hoeven niemand meer toestemming te vragen. De rol van de overheid is m.i. al het mogelijke doen om te bevorderen dat het eigendom van de last-mile in handen komt en blijft van de burgers."

Heilige Graal

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Op zoek naar de heilige graal’ hadden we een kort interview met de auteur: Michiel Frackers. Dan blijkt dat BitMagic nog steeds emoties weet los te maken.

Voor ‘Ward Bekker’ is het allemaal een duidelijke zaak: "Geen wonder, het was gewoon een heel slecht idee. Iedereen die niet verblind was door hebzucht had dit ook kunnen bedenken toendertijd."

‘Jasper Jan de Konink’ trekt maar weer eens het clichee van ‘hard werken’ van stal: "Wel jammer dat de afgelopen periode dot.com reclamegelden ook weg vielen, dat hebben we zeker ook gevoeld. Maar inmiddels is dat goeddeels opgevangen door reclame uit de financiële wereld en reiswereld, die steeds beter gebruikmaken van het medium. Dat BitMagic dit niet meer meemaakt lijkt me alleen maar goed voor ze, want ze waren zich kapotgeschrokken van de realiteit. Ook op internet moet je hard werken en is goed ondernemerschap een absolute noodzaak."

‘Nils de Witte’ grijpt het commentaar van Frackers aan om hem bestraffend toe te spreken: "Het feit dat jij en je vriendjes geen geld meer krijgen betekent nog niet dat de investeerders het laten afweten. Die willen wel, alleen beperken ze zich tot serieuze ondernemers."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond