Deel dit artikel
-

‘We willen m-commerce hier van de grond trekken’

Enkele duizenden Nedelanders downloadden inmiddels de iPhone-app Shopreme om gemoedelijk te bladeren en winkelen. “We willen m-commerce in Nederland van de grond trekken”, aldus ondernemer Melvin Mughal.

Een week geleden ging de applicatie Shopreme live in iTunes’ softwarewinkel. Sindsdien hebben enkele duizenden iPhone-bellers het programma al gedownload “en wat ons toch wel verraste is dat mensen direct al gingen kopen”.

Shopreme is een gratis applicatie waar dagelijks wisselende aanbiedingen in staan van een selecte groep webwinkels. Het mobiele programma moet rustig ogen, eenvoudig te bedienen zijn en goed informeren over de producten. Mughal bouwde het met twee collega’s.

Iedere webwinkel die op hun mobiele platform is aangesloten kan dagelijks maximaal één aanbieding doen. “Zo krijg je ook een leuke diversiteit van aanbiedingen, waaronder niche-producten, in het aanbod”.

“We doen de selectie van de producten ook zelf. We vragen winkels met coole of opmerkelijke producten om deel te nemen, maar we worden ook benaderd. Central Point stond binnen een uur paar nadat we live gingen al op de stoep”.

Afgelopen dagen lagen er behalve stroopwafels en laptops ook kazen, theeën en gadgets in de schappen.

De transacties worden financieel altijd afgehandeld via Paypal (video met demonstratie). Met de keuze voor die kassa uit de Ebay-stal sluit de startup direct aan op een sterk doorontwikkeld systeem dat gericht is optimale service richting klant en winkelier. Zo krijgt de winkelier direct na de bestelling de klantgegevens, en krijgt de consument ook per e-mail alle relevante gegevens van de verkopende partij. Mughal heeft tijdens zijn studie enkele maanden bij Paypal gewerkt.

De jonge ondernemer ziet m-commerce als een kanaal naast e-commerce, “het zijn incrementele verkopen. Dit extra kanaal willen in Nederland helpen ontwikkelen. Bij eBay zie je dat het al van de grond komt, maar dat is c2c-handel”. Op de b2c-markt zijn er volgens Mughal in Europa geen applicaties die zich kunnen vergelijken met de zijne.

Geld verdient het bedrijf nog niet. “We zitten in de opstartfase en werken niet met een verzonnen prijsmodel. We willen eerst alle techniek hebben uitgerold en van de gebruikerservaringen hebben geleerd. Daarna gaan we zoeken naar een valide prijsmodel”. Hij acht het haalbaar om binnen afzienbare tijd tienduizenden mensen in Nederland dagelijks te kunnen bedienen.

Het kleine team werkt nu aan een Android- en iPad-versie. Zodra die live zijn, worden de applicaties uitgebreid en verfijnd in termen van de geboden features.

Deel dit bericht

2 Reacties

Eric Knaapen

De ontwikkelingen op het gebied van M-Commerce gaan veel verder als producten kopen vanuit je luie stoel op je mobiel. Het statement dat deze .app niet bestaat in Europe is al lang achterhaald. DigiPoS Mobileshopper is veel meer dan alleen maar bestellen vanuit je luie stoel. Deze .app biedt consument en retailer totale vrijheid. Je kunt overal shoppen, luie stoel, onderweg en zelfs in de winkel kun je producten scannen en betalen aan de kassa (door een barcode op je tel. te laten scannen), via Paypal of credit card.

huyghe kris

ik heb de sites verzameld die reeds m-commerce doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond