Deel dit artikel
-

Weblog nog altijd springlevend

Particuliere weblogs zijn nog lang niet dood. Blogger, WordPress en Tumblr trekken alleen al 80,5 miljoen bezoekers per maand.

Dat zegt Nielsen/McKinsey, dat sinds 2006 de groei van blogs bijhoudt. In 2006 waren dat er nog slechts 36 miljoen blogs, inmiddels zijn het er wereldwijd 181 miljoen.

Weblogs lijken dus nog steeds in een specifieke behoefte te voorzien, ondanks sterke concurrentie van sociale platforms, waar ook persoonlijke informatie wordt gedeeld.

De meeste blogs trekken niet veel publiek, maar bij elkaar zijn ze wel interessant voor adverteerders. Volgens Nielsen zijn de blogs beter in het creëren van ‘buzz’ dan sociale sites.

Het merendeel van de blogs wordt gemaakt door hoger opgeleiden. Ongeveer de helft heeft kinderen onder de achttien jaar. Een op de drie bloggers is moeder.

Blogger is de grootste met alleen al 48 miljoen unieke Amerikaanse bezoekers in oktober 2011. Tumblr groeit het hardst. Het aantal gebruikers is in een jaar verdubbeld.

Deel dit bericht

2 Reacties

leonie

het wordt steeds gemakkelijk om zelf wat te beginnen zoals een blog.. tegenwoordig heeft iedereen wel een blog.

Rick Maresch

Onderzoek van Quantcast liet zien dat 80% van de Tumblr blogs adult georiënteerd is. Naar mijn idee geeft dat daarom een vertekend beeld van de cijfers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond