Deel dit artikel
-

Webwinkel verkoopt dozen met onbekende inhoud

De Groningse webwinkel IToko.nl, een van de sites met dagaanbiedingen, verkoopt sinds deze week ook dozen met onbekende inhoud. Van de zogeheten ‘mysterybox’ is alleen de prijs bekend en het ‘thema’ van het product dat er in zit.

"Met het thema zou de klant kunnen raden wat er in zit, maar het blijft een gok", stelt iToko.nl. Volgens eigenaar Joost Klein loopt de actie goed. "Er worden per dag meer dan 25 dozen met onbekende inhoud besteld en de reacties op de inhoud zijn erg goed." De site waarschuwt potentiële klanten vooraf al met zinnen als: "Het is en blijft een gokje en voor de zeurpieten onder ons…Nee, we vertellen niet wat er in zit!"

Bij de huidige aanbieding van een mysterybox staat alleen het woord 'Jumpstyle' met daarbij de wervende tekst: "Een dikke vette doos deze keer! Hierin zit een artikel dat sowieso voor € 85,- over de toonbank gaat en bij veel websites en winkels en vaak zelfs voor meer dan € 95,-. Wij hebben een restpartij op de kop getikt en kunnen hem aanbieden voor slechts € 44,95."

iToko.nl zegt 'de eerste Europese webshop' te zijn die dergelijke mysteryboxen verkoopt. Aanleiding voor de dozenactie is volgens de webwinkel dat uit eigen onderzoek eerder was gebleken dat internetters gewone webshops maar 'saai' vinden.

De site begon vorig jaar met het verkopen van dagelijkse aanbiedingen. Daarin is het verrevan uniek, want andere sites die dagelijks één prodoct voor een scherpe prijs aanbieden schieten als paddestoelen uit de grond. In Nederland zijn onder meer al actief: Ibood.com, Massaiskassa, Dagactie, Onebuy, 1dayfly, 100stuks en Hotbrandz. De site Webkoop.nl zet al dit soort aanbiedingssites op een rij.

 

Deel dit bericht

6 Reacties

Dcik

Niet nieuwe van itoko. Ibood.com doet dit al wat langer.Een van de grootste dagelijkse aanbiedingen site is overigens dagknaller.nl

Nelis Graafsma

Na het kopieeren van de website ibood krijgen ze het ook voor elkaar om de ibood box te kopieren en met de eer te strijken.   

Anoniem

In dit artikel zegt itoko dat zij de eerste zijn die een dergelijke aanbieding heeft, echter heeft http://www.ioffer.nl deze aanbieding al een aantal dagen eerder geplaatst volgens onze bronnen. Het lijkt er dus op dat itoko niet alleen het idee heeft geleend, maar daarnaast ook nog eens de credits wil. Nou kan ik u zeggen dat het een beetje onzinnig is om te denken dat iedereen nu maar een doos bestelt zonder dat hij weet wat de inhoud is en verder nergens iets meer bestelt. Hij zal er best wat verkocht hebben maar gaat in de tussentijd gewoon weer door met de normale artikelen die tegen dumpprijzen aangeboden worden. Waar is waar, http://www.webkoop.nl levert een heel goed overzicht van aanbiedingen die je normaal gesproken in de winkel niet zo goedkoop zou kopen. Vooral restpartijen maar dan nog.

Niek

Nieuw? Get a life.. dit bestaat al zo lang.

Joost

Echte koopjes zie je nauwelijks, voorla restpartijen van producten die je normaal niet zou kopen.

Bart

op http://www.dailyoffers.nl vind je een veel beter overzicht! Deze site is tov ie andere vergelijkingsite niet commercieel!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond