Deel dit artikel
-

Webwinkels politieke partijen laten steken vallen

De webwinkels van politieke partijen laten nogal te wensen over. Die conclusie trekt de Stichting Webwinkelkeur.

Van de dertien landelijke partijen beschikken er tien over een webshop: het CDA (Christen-Democratisch Appél), CU (ChristenUnie), D66 (Democraten ’66), FvD (Forum voor Democratie), GL (GroenLinks ), PvdA (Partij van de Arbeid), PvdD (Partij voor de Dieren), SGP (Staatkundig Gereformeerde Partij), SP (Socialistische Partij) en VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie). 50Plus, DENK en PVV (Partij voor de Vrijheid) hebben geen webwinkel.

Positief is dat alle gecontroleerde webwinkels beschikken over een SSL-certificaat. Ook de prijzen van de aangeboden producten worden duidelijk gecommuniceerd. De webwinkel van de PvdD komt, net als twee jaar geleden, als beste uit de bus. Alle informatie is op de website te vinden. Het is ook de enige partij met een webwinkelkeurmerk.

Maar nagenoeg bij iedere webshop, behalve bij de PvdD, ontbreken de algemene voorwaarden, de klachteninformatie en informatie over het herroepingsrecht. Ook vermeldt een aantal partijen geen contactgegevens en is het privacybeleid bij meerdere webwinkels nergens te bekennen. Opvallend: D66 beschikt wel over een privacybeleid, maar de link leidt naar een andere site van dezelfde beheerder.

De keuring is gebaseerd op de checklist van toezichthouder ACM.

Deel dit bericht

1 Reactie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond