Deel dit artikel
-

Weer groei voor UPC

De kabelsector lijkt weinig last te hebben van de crisis. Ook UPC Nederland meldt, net als moedermaatschappij Liberty en rivaal Ziggo, wederom goede kwartaalcijfers. De omzet van UPC Nederland bedroeg het afgelopen kwartaal 236,6 miljoen euro. Er kwamen 14.000 nieuwe abonnees bij.

UPC Nederland heeft ruim een miljoen digitale televisie-abonnementen. Het aantal telefonieabonnees kwam aan het eind van het tweede kwartaal op 902.000, terwijl dat er vorig jaar nog 778.000 waren. Het aantal internetabonnees kwam eind juni op een miljoen. Dat waren er een jaar geleden nog 882.000.

Het dekkingsgebied van UPC Nederland is ook weer een stukje groter geworden door de overname van kabelbedrijf Regiokabel uit Huissen. Het verzorgingsgebied van Regiokabel omvat zo’n 8.000 huishoudens.

Moederbedrijf Liberty meldt een omzet van 2,52 miljard dollar, een groei van 5,2 procent op jaarbasis. De operationele winst nam 3 procent af tot 479 miljoen dollar. Eind juni had het bedrijf 33,8 miljoen verschillende abonnementen, waarvan 8,7 miljoen breedband internet en 6,8 miljoen telefonie. In totaal heeft Liberty 19,6 miljoen gebruikers. Daarvan heeft ruim 28 procent een triple pay-abonnement.

De meeste groei is in Duitsland gerealiseerd, maar Zwitserland en Ierland bleven niet ver achter. Winstcijfers voor Nederland zijn niet gespecificeerd.

In de resultaten is wel de verkoop meegenomen van het Australische Austar.  Liberty heeft nog verder een forse schuld van 23,9 miljard dollar, maar die neemt snel af door een sterkere dollar.

Liberty zegt vooral veel te veel te verwachten van zijn Horizon videoplatform, dat in september in Nederland wordt gelanceerd. Het in mei gelanceerde 4G-netwerk in Chili heeft 30.000 abonnees opgeleverd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond