Deel dit artikel
-

Weer ontslagen bij netwerkbedrijf Cisco

Bij Cisco, de loodgieter van het internet, gaan de komende maanden 6000 banen verdwijnen, zo’n acht procent van het totale personeelsbestand. Het bedrijf heeft steeds meer concurrentie van kleinere partijen.

Het wordt de zoveelste ontslagronde, want Cisco heeft de afgelopen jaren al duizenden banen geschrapt en het management uitgedund.

Toch waren de resultaten van het afgelopen kwartaal niet eens zo beroerd: Cisco boekte in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 12,4 miljard dollar (9,3 miljard euro), vergelijkbaar met vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 2,2 miljard dollar, tegen 2,3 miljard dollar een jaar geleden. Die resultaten waren beter dan verwacht.

Groei moet volgens topman John Chambers komen van de zogenoemde intercloud, een hybride cloud waarmee bedrijven hun IT-kosten moeten terugdringen. Organisaties kunnen naar behoefte hun werklasten eenvoudig en veilig combineren met en verplaatsen tussen publieke en private clouds, inclusief de data en applicaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond