Deel dit artikel
-

Weer stakingen bij Duitse Amazon

Honderden werknemers van Amazon hebben vandaag het werk neergelegd in Leipzig. Dat meldt Reuters. Vijfhonderd van de circa 1200 werknemers eisen een hoger loon.

Het is alweer de zoveelste staking bij het bedrijf. In de weken voor kerst legden duizend Duitse Amazon-werknemers het werk neer in distributiecentra. Amazon merkte daar naar eigen zeggen weinig van.

Amazon heeft negenduizend vaste werknemers in Duitsland, plus veertienduizend tijdelijke werkkrachten voor de feestdagen.

Volgens een woordvoerder van vakbond ver.di heeft Amazon ruim de tijd gekregen om na te denken over een beter loon na de stakingen in december. ‘Als Amazon zijn opvatting niet bijstelt, zetten we de stakingen voor,’ zegt stakingsleider Thomas Schneider.

Deel dit bericht

2 Reacties

Smooth

Spartaanse taferelen daar. Amazon slokt zo de ene na de andere markt op en heeft achting voor niets en niemand. Duitsland is niet het eerste en zal ook niet het laatste land zijn dat er aan moet gaan geloven. Het is aan een aantal laatste bastions te danken dat Nederland stand houdt tegen dit monster.

Henk Beukers

Dit is toch, samen met het invoeren van een minimumloon in Duitsland, precies de reden dat Amazon langzaam maar zeer zeker naar het oosten aan het opschuiven in voor zijn logistiek in Europa?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond