Deel dit artikel
-

Wegener in hoger beroep tegen Gaspedaal.nl

Wegener wil voorkomen dat zoekmachine Gaspedaal.nl het occasionaanbod van AutoTrack.nl doorzoekbaar maakt. De uitgeverij gaat in hoger beroep tegen een eerdere rechterlijke uitspraak.

"In het vonnis van de rechter op 21 november zien we voldoende grond om hoger beroep aan te tekenen", aldus Albertien van der Hoeven. De business development manager: "De rechter bevestigde daarin dat we een beschermde databank hebben. Voorts is niet voldoende aannemelijk gemaakt dat AutoTrack.nl schade lijdt."

Bovendien las het vonnis dat het onvoldoende aannemelijk was dat er sprake is van "herhaald of systematisch opvragen van niet-substantiële gedeelten van de databank" van AutoTrack. Ook dat punt wil Wegener nogmaals voor de rechter betwisten.

Jan-Willem Tusveld, directeur Innoweb: "De rechtbank heeft ons in het kort geding  gelijk gegeven. De uitspraak was goed gemotiveerd, wij zien het hoger beroep dan ook met vertrouwen tegemoet."

Wanneer het hoger beroep dient, staat nog niet vast.

Het feit dat sites als Gaspedaal.nl, Zomoto en Ilse Auto nieuwe bezoekers aanbrengen bij AutoTrack.nl weerlegt Van der Hoeven met: "Bezoekers gaan dan lángs onze homepage. Wij proberen juist een betrouwbaar aanbod te tonen. Gaspedaal.nl gooit alles juist op één hoop", waarmee ze doelt op het feit dat een zoekresultaat op Gaspedaal elementen uit verschillende sites kan bevatten.

Gaspedaal.nl is een zogeheten metazoekmachine. De site maakt het aanbod van sites als AutoTrack, AutoTelegraaf en AutoScout24 doorzoekbaar. Zoekers die op een zoekresultaat klikken, worden doorgesluisd naar de oorspronkelijke advertentie. Onlangs kreeg Gaspedaal.nl concurrentie in de vorm van Ilse Auto en Zomoto. Van der Hoeven: "Over een rechtszaak tegen hen hebben we nog geen knoop doorgehakt."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond