Deel dit artikel
-

Ook wehkamp met AR

De app van wehkamp biedt voor het eerst ondersteuning voor augmented reality (AR). Hiermee kun je kijken hoe de gewenste bank in je eigen woonkamer staat. Vooralsnog blijft dat wel beperkt tot modellen van Torino.

De retailer besloot tot de introductie van AR omdat steeds meer bestellingen mobiel gaan, inmiddels al vijftig procent. Daarnaast neemt het aantal klanten dat via de wehkamp-app winkelt, enorm toe.

Bij het online kopen van een bank heeft de consument soms nog een aantal vragen. Past de bank in mijn kamer? Past de kleur wel bij de rest van mijn interieur? Als ik hier een bank plaats, past mijn stoel er dan nog wel naast? AR biedt volgens wehkamp duidelijkheid.

Er zijn al enkele andere woonretailers (zoals IKEA) die iets doen met AR. Het verschil is dat bij wehkamp alles in dezelfde app plaatsvindt: rondkijken, virtueel plaatsen en kopen. Zij kunnen het artikelen dus gelijk in de winkelmand leggen en afrekenen.

De app is overigens gemaakt door de 16-jarige Jari Koopman, die meteen naar school bij wehkamp aan de slag mocht.

De AR-feature is in eerste instantie alleen beschikbaar voor iPhone (de iPad nog niet) en voor de volledige Torino-lijn van wehkamp. Later dit jaar zullen meer meubels volgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond