Deel dit artikel
-

Wehkamp bouwt nieuw distributiecentrum

Wehkamp laat binnenkort een nieuw, tweede distributiecentrum bouwen in Zwolle. Aan de huidige 35.000 vierkante meter wordt 25.000 vierkante meter vloerruimte toegevoegd.

Het nieuwe volledig geautomatiseerde distributiecentrum zal naar verwachting eind 2018 gereed zijn. De bouw geschiedt in nauwe samenwerking met vastgoedbedrijf WDP, dat eigenaar is van beiden locaties.

Met de investering is veertig miljoen euro gemoeid.

In 2013 besloot wehkamp honderd miljoen euro te investeren in het toen nog nieuw te bouwen magazijn. Dat baarde opzien in technische zin omdat het in hoge mate zou zijn gerobotiseerd. Het pand werd in 2015 opgeleverd.

Directeur Piet Coelewij van het online warenhuis zei eind september 2017 al voorbereiding te treffen voor uitbreiding van zijn fulfillmentcentrum. Het huidige magazijn zit jaren eerder dan voorzien aan zijn grenzen. Mogelijk omdat het bedrijf meer strategische allianties sluit met toonaangevende retailers en merken. Coelewij zei destijds ook te werken aan een systeem om het eigen distributiecentrum te ontlasten. Er werden proeven gedaan met directe verzendingen vanuit de magazijnen van retailpartners naar de eindconsument.

Wehkamp kan dagelijks meer dan tweehonderdduizend klantbestellingen verwerken. Het heeft ook een distributiecentrum in Maurik. Na oplevering van de nieuwe locatie heeft wehkamp in totaal 135.000 vierkante meter aan magazijncapaciteit in Nederland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Alex

Ik vind dat Wehkamp het goed doet de laatste tijd. De webshops ziet er top uit en de service is ook goed. Bestel er graag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond