Deel dit artikel
-

Wehkamp bevestigt overname door Apax

Wehkamp bevestigt dat grootaandeelhouders Ad Scheepbouwer, Paul Nijhof en Berend van der Maat hun aandelen hebben verkocht aan de Engelse investeerder Apax Partners.

Over de overnamesom doen de partijen geen uitspraak, maar volgens Het Financieele Dagblad, dat de transactie vorige week al meldde, ligt het rond de 450 miljoen euro. Dat is tien keer de winst van RFS Holding, de holding met daarin Wehkamp, Fonq, Lacent en Create2Fit.

Het bedrijf is niet concreet over zijn plannen met de opmerking: “Door de inbreng van kapitaal en expertise van Apax Partners zal Wehkamp nóg sneller innovaties kunnen uitrollen met een accent op klantbeleving, een breder assortiment en de beste service.” In welke richting de leiding het assortiment van Wehkamp, Fonq en Create2Fit nog verder wil uitbreiden is niet duidelijk.

In een analyse stelde het FD vorige week dat Wehkamp strategisch gezien een steviger marktpositie had gehad als de aandeelhouders niet hadden aangedrongen op jaarlijks hoge winstuitkeringen.

RFS stelt dat het een omzet noteert van 711 miljoen euro, bij een winst van 46 miljoen euro. In het boekjaar 2014/2015 stegen de verkopen met twaalf procent.

Apax Partners heeft of had belangen in onder meer Autotrader, Exact, NXP, Tommy Hilfiger en Karl Lagerfeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond