Deel dit artikel
-

Wehkamp: ‘Handelsresultaat omhoog, nieuwe strategie werkt’

Wehkamp Groep heeft zijn onderliggende financiële resultaten in het boekjaar van april 2019 tot maart 2020 naar eigen zeggen aanzienlijk verbeterd. Het handelsresultaat steeg met meer dan 50 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 24 miljoen euro. De totale klantenomzet daalde overigens licht met 3 procent tot 640 miljoen euro.

Volgens wehkamp is de omzetstijging het resultaat van zijn aangepaste strategie, met de focus op meer winstgevende productcategorieën en kostenbeheersing.

De retailer spreekt van een ‘volgende fase van de groeistrategie’, die erop gericht is om de ‘meest inspirerende online winkel voor mode en wonen in Nederland te worden’.

Ook Lacent, het bedrijfsonderdeel dat financiële diensten aanbiedt aan de klanten van wehkamp, ligt op koers. Lacent heeft al enige tijd belangstelling van andere retailers, naast BCC, daarom wil wehkamp de financiële diensten via meer retailers aanbieden onder de naam Tinka.

De omzet van de financiële dienstverlening aan klanten is in het afgelopen jaar wel met 13 procent gedaald, mede door de aanscherping van de interne beoordelingsregels voor nieuwe klanten. Tegelijkertijd ziet het bedrijf het aantal klanten met betalingsachterstanden aanzienlijk dalen.

Ook duurzaamheid krijgt meer aandacht. In het boekjaar 2019/20 introduceerde wehkamp nieuwe verzendzakken van 100% gerecycled materiaal. Zakken bevatten aanzienlijk minder lucht dan dozen, waardoor bestelwagens efficiënter kunnen worden geladen. Daarnaast heeft wehkamp de koraalrode dozen vervangen door een neutrale éénkleurige doos, waardoor tot 95 procent inkt wordt bespaard.

Wehkamp werkt momenteel aan het in lijn brengen van organisatie met de strategie, maar gaat niet in op de recente stakingen onder het personeel vanwege gedwongen ontslagen. Het werk op het distributiecentrum van Wehkamp in Maurik ligt nu bijna twee weken stil. Ook in Zwolle is er gestaakt door medewerkers van Wehkamp.

Vakbond FNV en Wehkamp verschillen van mening over hoe een deugdelijk vangnet eruit moet zien.De stakers gaan door totdat er een aanvaardbaar bod ligt van de eigenaar private equity bedrijf Apax International.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond