Deel dit artikel
-

WICS implementeert verzendsoftware van Paazl

Een aanzienlijk deel van de webwinkels in Nederland krijgt meer en betere bezorgopties. De warehouse management software van WICS gaat namelijk de diensten van Paazl ondersteunen, een cloudbedrijf dat een brede waaier van bezorgopties biedt.

“Dit is een grote stap voor e-commerce in Nederland”, zegt directeur Bernard Schreiner van Paazl. “WICS’ software is de belangrijkste backbone voor een aantal grote fulfilmentbedrijven. Labels voor vervoerders worden nu via engine van Paazl gemaakt. Nu die technische connectie er is, kunnen klanten van die bedrijven – webwinkels – met Paazl aan de slag.”

Tot de klanten van WICS behoren fulfilmentbedrijven als Nic.Oud, Van de Scheur Fulfilment, eWarehousing, TopPak en Euro Mail. Webwinkels die met een van hen werken, kunnen hun klanten meer logistieke bezorgkeuzes gaan geven. Daarvoor moeten ze wel de checkout van hun winkel daarop aanpassen, een betrekkelijk eenvoudige ingreep.

Concreet houdt dit in, dat consumenten een bredere waaier een bezorgers en bezorgtijden krijgt aangeboden bij zijn aankoop. De webwinkel hoeft zich over de logistieke afhandeling weinig zorgen te maken. Labels worden automatisch geprint bij zijn fulfilmentpartner, Track & Trace-codes worden direct verzonden en alle pakketen worden meteen aangemeld bij de juiste bezorger.

WICS blijft voorlopig de enige WMC-softwareleverancier waarmee Paazl werkt. Schreiner: “Ik wil eerst zien hoe het zich ontwikkelt.”

Foto: Ravenshoe Group (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond