Deel dit artikel
-

Ook wifi in NS Sprinters

Niet alleen Intercity’s, ook NS-Sprinters krijgen wifi. NS heeft NS-Sprinters van het Spaanse CAF besteld. En die krijgen wifi aan boord.

De nieuwe Sprinters moeten het comfort voor de reizigers verder verhogen. De treinen passen bij de wensen van de reizigers, zegt NS: een transparante en energiezuinige trein, voorzien van wifi, stopcontacten en USB-aansluitingen.

De treinen worden vanaf 2018 gefaseerd ingevoerd in diverse delen van het land: Met name in Drenthe, Groningen en Friesland, op de Veluwe en in Flevoland. De eerste van deze nieuwe Sprinters worden ingezet in de regio’s Hoorn, Amsterdam en Den Haag.

De NS kondigde al eerder aan dat het de nieuwe generaties Intercity’s gaat voorzien van meer 4G-modems zodat het sneller internet kan aanbieden aan reizigers. Ook hebben stoelen USB-stopcontacten en worden er premiumdiensten ontwikkeld voor onderweg.

Op de treinen van de Belgische NMBS komt voorlopig geen wifi. Dat zegt de nieuwe spoorbaas Sophie Dutordoir. Ze vindt het te duur.

Vorig jaar heeft het staatsbedrijf nog drie maanden geëxperimenteerd met mobiel internet. Reizigers konden gratis wifi uittesten in twee eersteklassewagons op de lijn Eupen-Oostende.

Naast de kosten is het argument dat er eind 2018 volledige dekking zal zijn van 3G en 4G.

In België is er nu enkel wifi op een aantal buitenlandse hogesnelheidsverbindingen.

In verschillende Belgische stations is er momenteel wel al draadloos internet beschikbaar via de wifi-hotspots van Telenet en Proximus. De NMBS werkt ook aan een eigen wifi-aanbod voor de grootste stations.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond