Deel dit artikel
-

Windows Phone derde in Europa

Windows Phone is hard op weg om het derde mobiele platform te worden naast iOS en Android, althans in Europa. Volgens cijfers van Kantar WorldPanel bedraagt het marktaandeel in de grootste Europese landen 6,9 procent.

Windows Phone groeit vooral in Engeland en Frankrijk. In Engeland verdubbelde het marktaandeel vergeleken met het tweede kwartaal van 2012. In Frankrijk verdriedubbelde de markt.

Het zijn echter niet de duurste smartphones die de markt stuwen, maar eerder het middensegment, zoals de Nokia Lumia 520 en 620.

Het ging overigens niet in alle Europese landen goed met Windows Phone. In Spanje moest het marktaandeel inleveren, maar dat gold ook voor rivaal BlackBerry.

Android is veruit het grootste systeem in alle vijf grote landen, met een marktaandeel van 70 procent. iOS moet genoegen nemen met 18,5 procent.

Windows Phone lijkt, dankzij Nokia, wel een typisch Europees succes. In thuismarkt voor Microsoft lijkt Windows Phone amper voet aan de grond te krijgen. In de VS groeide de markt nauwelijks met 1,1 procent.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Woudaap

Tja dit zat er aan te komen.
Iphone is te gesloten voor ontwikkelaars en heeft zijn hype waarschijnlijk al gehad. Android is verschrikkelijk versnipperd en moeilijk voor ontwikkelaars om goede apps voor te bouwen (versies etc.). De Windows phone heeft een goed ontwikkelplatvorm en doet op dit moment veel aan integratie en de verkoop machine van MS zit er achter. Moet haast wel goed gaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond