Deel dit artikel
-

Winkelclub Brandinvites opent in Nederland

De Franse besloten winkelclub Brandinvites opent een zaak in Nederland. Naast kleding liggen ook lifestyleachtige producten met korting in de schappen, waaronder speelgoed en wijn.

Brandinvites ging hier eind vorige week en is daarmee een late toetreder op een toch al drukke markt. Leden van de site bestellen er uit courante voorraden tegen kortingen die kunnen oplopen tot zeventig procent. Waarmee het zich wil onderscheiden ten opzichte van de concurrentie is niet duidelijk.

Nederland is al zeker drie jaar bekend met sites als Vente Exclusie, ShopVIP en Brandfield. Brandinvites had begin 2011 al het idee om de Nederlandse markt te bedienen, maar kon niet eerder van start gaan dan kort voor de zomer van 2012. Waarom dat is, is niet bekend. Ook hier komt de onderneming zijn grootste concurrent uit thuisland Frankrijk weer tegen: Vente Privée.

Bestellingen worden binnen drie dagen bezorgd, vanuit een van de vier magazijnen in Frankrijk.

Brandinvites is een merk van het Franse Showroomprivé.com. Dat heeft wereldwijd meer dan tien miljoen geregistreerde leden. Zij krijgen maandelijks 130 afgeprijsde artikelen aangeboden. Het bedrijf claimt dat het de nummer twee in Europa is wat de omzet betreft van zijn besloten winkelclub. In 2011 had het naar eigen zeggen een omzet van 180 miljoen euro, 150 miljoen sitebezoekers en 3,5 miljoen bestellingen. Naar omzet gemeten is Vente Privée ongeveer vijf keer groter.

Showroomprivé haalde in een financieringsronde in augustus 2010 37 miljoen euro durfkapitaal op bij Accel Partners.

Foto: Sodanie Chea (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond