Deel dit artikel
-

Winkelketen Blokker in de etalage

De familie Blokker is op zoek naar een koper voor de keten die zijn naam draagt. De eigenaren zijn bereid de meerderheid van de aandelen op te geven en ook het management zou een belang mogen krijgen.

Dat zegt president-commissaris Michiel Witteveen tegen Het Financieele Dagblad. De verkoopintentie is een teken dat de eigenaren en het nu zittende management nog steeds niet in staat zijn om de dalende resultaten een halt toe te roepen.

Er zouden eerste gesprekken worden gevoerd met mogelijk geïnteresseerde partijen. De partij die uiteindelijk de controle over Blokker verwerft krijgt een keten met 430 winkels in Nederland, honderd in België en een net geherlanceerde winkelformule. De webshop zou vorig jaar goed zijn geweest voor een omzet van ongeveer 95 miljoen euro, aldus de meest recente Twinkle 100.

Uit de Blokker Holding zijn de winkelformules Bart Smit, Intertoys en Leen Bakker verkocht en een deel van de Xenos-winkels. De overgebleven filialen en Big Bazar wil de familie ook verkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond