Deel dit artikel
-

Winkelstraten liggen er verlaten bij, maar sierteelt leeft op

De Nederlandse winkelstraten liggen er na de maatregelen rond het coronavirus verlaten bij. Afgelopen week was het 79 procent rustiger dan vorig jaar en ook zelfs rustiger dan een week eerder, zo blijkt uit gegevens van bureau RMC.

De afname in de winkelstraten van de grote steden is het grootst. Zo lieten de Nieuwendijk en Kalverstraat in Amsterdam op woensdag 25 maart een afname van 90 procent zien, waarschijnlijk door het wegblijven van toeristen.

De Lijnbaan en Beurstraverse in Rotterdam hadden op dinsdag 24 maart te maken met een afname van meer dan 80 procent.

De drukteafname lijkt bij de kleinere steden wat minder te zijn, vooral als er een supermarkt in de buurt van de winkelstraat is: in de Torenstraat in Castricum was op woensdag 25 maart een afname van 6 procent ten opzichte van vorig jaar zien. De Ostadelaan in Alkmaar, waar twee supermarkten in de buurt zijn, kende op donderdag 26 maart ‘slechts’ een afname van 28 procent.

Hoeveel van de omzet naar het onlinekanaal verhuist zal later moeten blijken. Opvallend genoeg lijkt de sierteelt, die eerder in de verdrukking leek te komen, helemaal op te leven. Onlinebloemenwinkels hebben de grootst mogelijke moeite om te voldoen aan de vraag naar boeketten, meldt het ANP.

Fleurop.nl kan de vraag naar bloemen nauwelijks aan. Medewerkers van andere afdelingen worden tijdelijk op de klantenservice neergezet.

Foto Pixabay

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond