Deel dit artikel
-

Een ‘Waze’ om winkelstress te vermijden

Aan ondernemerschap geen gebrek tijdens de coronacrisis. Het Belgische Accurat, dat locatiegegevens verzamelt en ‘slim verwerkt’, lanceert de ShopSafe App. Consumenten zien op de smartphone hoe druk het is in de winkels in de buurt.

Niet enkel handig om te weten of de producten die je wilde kopen nog beschikbaar zijn, maar ook om lange wachtrijen – en dus grote groepen mensen – te vermijden, stelt Accurat.

Elke winkel krijgt bij ShopSafe (voorlopig alleen verkrijgbaar voor Android) een kleurcode: rustig, normaal, druk, zeer druk. Het zijn de gebruikers die bij een supermarktbezoek uitgenodigd worden om een drukte-inschatting door te geven.

Daarnaast kunnen ze ook aangeven welke producten niet meer beschikbaar zijn. Ook winkelmedewerkers kunnen via deze app real-time informatie doorgeven en bijvoorbeeld laten weten wanneer ze de rekken aangevuld hebben.

Dankzij telecomdata kan ook voor kleinere winkels, waarvoor mogelijk minder updates binnen lopen, correcte informatie over de winkeltoestand worden doorgegeven. Het bedrijf zegt te beschikken over de gegevens van een niet nader genoemde telecompartij.

Deel dit bericht

2 Reacties

Arie vd Giesen

Deze app is NIET beschikbaar in Nederland zie ik op 31-3-2020

Ingeborg - - Kies -

Ik zou dit graag in Nederland willen gebruiken

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond